Resolució
Q-00585/2012 Disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu a un escrit presentat en data 7 de maig de 2011

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Altres
Data d'inici 30/01/2012
Data de l'últim moviment 25/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu a un escrit que hi va presentar en data 7 de maig de 2011. 

Exposa que des de fa més de trenta anys té arrendada una masia del municipi de Gasserans, i que fa mesos que pateix assetjament immobiliari per part del fill dels propietaris de la masia. El 7 de maig de 2011 va informar l'Ajuntament d'aquests fets per mitjà d'una denúncia presentada per la Federació Catalana contra l'Assetjament Laboral, Escolar i Immobiliari (FEDALE). Malgrat el temps transcorregut, però, encara no se li ha donat resposta.

Contingut

De la informació tramesa per l'Ajuntament, es desprèn que l'1 d'octubre es va comunicar a la persona interessada, per mitjà de la Federació Catalana contra l'Assetjament Laboral, Escolar i Immobiliari (FEDALE) que l'Ajuntament no pot tramitar la reclamació plantejada per la promotora de la queixa, atès que aquest conflicte és una qüestió entre privats i, per tant, és competència dels jutjats.

Si bé és cert que el Síndic no aprecia irregularitat en l'actuació de l'Ajuntament perquè el problema que exposava la promotora no entra dins de l'àmbit de les seves competències, el Síndic observa que s'ha produït una demora considerable a l'hora d'emetre la resposta a l'escrit de reclamació de data 30 de maig de 2011. 

Per aquest motiu, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix l'obligació de totes les administracions de dictar resolució expressa en tots els procediments i de notificar-la a les persones interessades. També la Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició, recull aquesta obligació de resposta en relació amb els escrits per mitjà dels quals els ciutadans exerceixen el seu dret de petició.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/02/2012 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/04/2012 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2012 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Segona reiteració / Obstaculització
05/10/2012 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2012 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Resolució
25/07/2013 Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu Seguiment finalitzat