Resolució
Q-00591/2011 Disconformitat amb el tracte rebut al centre d'atenció primària Bellaterra de Cornellà de Llobregat

Matèries
Polítiques socials
Salut
Disconformitat amb el tracte rebut pel pacient
Data d'inici 04/02/2011
Data de l'últim moviment 27/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el tracte rebut al centre d'atenció primària Bellaterra de Cornellà de Llobregat.

Exposa que el 31 de gener de 2011 l'oftalmòleg que tracta la seva filla li va indicar que s'havia de fer una nova visita en un termini aproximat de quatre setmanes. Tot i això, a l'hora de programar la visita, li van indicar que les agendes per donar visita estaven tancades, i no ha estat fins al dia 2 de març quan, després de reiterades trucades, ha aconseguit que li donessin una data per a la visita.

Contingut

De l'informe tramès pel Departament de Salut es desprèn que en data 3 de juny de 2011 el Servei Català de la Salut va trametre a la promotora un escrit de resposta expressa a la seva reclamació, i que la seva filla va ser finalment visitada el 8 de març de 2011.

El Servei Català de la Salut ha informat que es va produir una paralització de la programació ordinària durant un temps, arran del procés d'obertura de l'Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi i la integració de l'atenció especialitzada en aquest centre. Ara bé, el Síndic entén que en circumstàncies com aquesta és especialment important que es faciliti a les persones afectades una informació clara i precisa sobre els motius pels quals no és possible la programació de la visita i sobre el temps que està previst que s'allargui la situació, a fi d'evitar una percepció de desatenció. 

Igualment, el Síndic considera que hauria de ser el centre sanitari, i no el pacient, el que assumís la tasca de programar tan aviat com sigui possible la visita i comunicar-ho a la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/04/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2011 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2011 Institut Català de la Salut Reiteració posterior a la primera
19/01/2012 Institut Català de la Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/02/2012 Departament de Salut Resolució