Resolució
Q-00636/2014 Disconformitat amb la resposta de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta a una sol·licitud d'informació presentada per un grup municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 04/02/2014
Data de l'últim moviment 11/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'un grup municipal de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, manifesta la seva disconformitat amb la resposta de l'Ajuntament a la sol·licitud d'informació que hi va presentar en data 13 de setembre de 2013. En concret, demanava els noms dels assessors i l'enginyer als quals es referia l'Ajuntament en la sol·licitud d'un dictamen al Servei d'Assistència Jurídica Local de la Diputació de Barcelona sobre la compatibilitat de dos assessors jurídics i un enginyer per ser licitadors d'un projecte urbanístic. 

L'Ajuntament li va respondre que va demanar aquest informe genèric a la Diputació per tenir la informació corresponent sobre quines són les incompatibilitats dels licitadors que tenen alguna relació contractual o siguin assessors de l'Ajuntament, però que en cap moment es van donar noms i cognoms. El promotor, però, considera que aquesta resposta no està prou fonamentada.

Contingut

Un cop valorat el contingut de l'informe de l'Ajuntament, el Síndic no observa que s'hagi denegat l'accés a informació al grup municipal del promotor. Així, d'acord amb el que s'indica, els regidors municipals han tingut accés al contingut del dictamen i també als contractes de tots els assessors externs de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta. 

Sens perjudici d'això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que faciliti a aquest grup, si no s'ha fet amb anterioritat, còpia de la sol·licitud de dictamen. 

En aquest sentit, i sense qüestionar la finalitat general amb què l'Ajuntament va sol·licitar el dictamen, cal tenir en compte que la incompatibilitat per contractar amb l'Administració no es defineix per grups professionals o tipus d'activitats sinó amb relació a persones concretes, en funció de les seves vinculacions personals, professionals o laborals, de manera que, malgrat que els paràmetres legals per determinar la incompatibilitat són, òbviament, de caràcter general, la valoració ha de fer referència necessàriament a les circumstàncies concretes de cada cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/03/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/04/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Resolució pendent d'acceptació
05/06/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Resposta a la resolució pendent d'acceptació
10/06/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta No irregularitat
11/06/2014 Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Seguiment finalitzat