Resolució
Q-00642/2011 Manca de devolució de l'aval que va prestar com a garantia de la llicència d'obres per construir un habitatge unifamiliar al municipi d'Aiguamúrcia.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Altres
Data d'inici 08/02/2011
Data de l'últim moviment 05/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Aiguamúrcia Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de devolució de l'aval que va prestar com a garantia de la llicència d'obres per construir un habitatge unifamiliar al municipi d'Aiguamúrcia.

Segons explica la persona interessada, una vegada finalitzades les obres, va demanar la devolució de la fiança. Atesa aquesta sol·licitud, els serveis tècnics municipals van efectuar una visita a l'obra i van comprovar que no s'havien provocat desperfectes a la via pública. Consegüentment, el 26 d'agost de 2010, l'Ajuntament va resoldre aprovar la devolució de la fiança. Tanmateix, encara no s'ha abonat la llicència dipositada per la promotora de la queixa.

Contingut

En l'informe de resposta tramès per l'Ajuntament d'Aiguamúrcia s'indica que es va comunicar a les persones interessades que podien recollir el xec corresponent a la garantia prestada. Per tant, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tanmateix, aquesta institució recorda a l'Ajuntament que l'Administració és responsable dels danys i perjudicis que pugui causar als administrats el funcionament normal o anormal dels serveis públics. Per tant, cal tenir en compte que el retard en la devolució de l'aval pot causar perjudicis econòmics en les persones interessades, les quals no estan obligades a suportar la manca de liquiditat de l'ajuntament. En aquest sentit, d'haver-se produït aquests danys, les persones interessades poden reclamar-los justificant-los fefaentment a l'ajuntament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/03/2011 Ajuntament d'Aiguamúrcia Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/03/2011 Ajuntament d'Aiguamúrcia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Ajuntament d'Aiguamúrcia Resolució