Resolució
Q-00673/2011 Manca de resolució del Departament de Benestar Social i Família d'una sol·licitud de revisió del reconeixement de la situació de dependència.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 08/02/2011
Data de l'últim moviment 22/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació al procediment de reconeixement de la situació de la dependència i el dret a les prestacions i als serveis vinculats que es va iniciar a nom de la seva sogra.

El promotor explica que el dia 8 d'abril de 2009 va presentar una sol·licitud de revisió del reconeixement del grau de disminució de la seva sogra, però que encara no ha obtingut cap resposta.

Contingut

Segons l'informe tramès pels Serveis Territorials del Departament Benestar Social i Família a Barcelona, en data 14 de juny de 2011 es va dur a terme la visita de valoració del grau de discapacitat de la persona interessada. 

Per aquest motiu, el Síndic dóna per tancades les seves actuacions en relació amb aquest assumpte. 

Tanmateix, aquesta institució ha recordat al Departament de Benestar Social i Família que és molt important que una persona amb alguna discapacitat rebi, com més aviat millor, la resolució en la qual s'estableix el seu grau de disminució, ja que en depèn la seva possibilitat d'accedir a un plec de prestacions i mesures compensatòries que li permetin millorar la seva qualitat de vida mitjançant ajudes destinades a fomentar la seva integració social i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

Finalment, el Síndic recorda al Departament l'obligació que té de donar resposta a les sol·licitud dels ciutadans en el termini legalment establert.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/04/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/06/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/06/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució