Resolució
Q-00681/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat en relació amb les molèsties per sorolls que pateixen els veïns de la plaça del Rei

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 05/02/2014
Data de l'últim moviment 02/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa les molèsties de sorolls que ocasionen a diversos veïns els actes que se celebren a la plaça del Rei de Sant Cugat. Segons exposa, els veïns van mantenir una reunió amb l'Ajuntament, que es va comprometre a estudiar l'assumpte i a fer mesuraments des dels domicilis, a fi d'objectivar les molèsties que descrivien. Tot i això, es queixen que l'Ajuntament no s'ha posat en contacte amb ells per fer els mesuraments ni tampoc tenen constància que s'hagin dut a terme altres actuacions. 

L'Ajuntament informa que es van efectuar mesuraments acústics en dates 24 d'abril i 1 de maig de 2015, del resultat dels quals se'n desprèn que no es van vulnerar els límits d'immissió que estableix la normativa en matèria de prevenció contra la contaminació acústica, si bé es recomana que no se superi mai un nivell d'emissió dels espectacles de 88 dBA, nivell d'altra banda clarament insuficient per a un concert de format mitjà.

Per aquest motiu, l'informe tramès per l'Ajuntament conclou que la plaça del Rei no pot acollir concerts que requereixin nivells d'emissió més alts, i per tant, es proposa que aquest altre tipus de concerts es facin en espais en què els habitatges estiguin més allunyats. 

L'informe afegeix que ha de ser la Comissió de Via Pública qui vetlli perquè es limiti el nombre d'activitats que s'organitzen a la plaça del Rei i les programi de manera menys freqüent. Sobre aquesta qüestió concreta, el Síndic recorda que el nombre d'activitats extraordinàries que es poden organitzar anualment, d'acord amb el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, és un màxim de dotze. Per tant, sempre que es compleixin els requisits exigibles per la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, es poden autoritzar un màxim de dotze espectacles públics o activitats recreatives extraordinàries a l'any. 

D'altra banda, el Síndic valora positivament que l'Ajuntament hagi limitat la programació a la plaça del Rei a concerts de petit i mitjà format, la qual cosa permet utilitzar equips de so de menor potència. De fet, d'acord amb l'informe sonomètric efectuat en data 28 d'abril de 2015, la limitació del nivell d'emissió a 88 dBA pels concerts de format mitjà és insuficient, mentre que sí que és suficient per a música ambient que fa d'acompanyament a la realització de qualsevol altra activitat. D'acord amb aquesta conclusió, el Síndic suggereix que les activitats musicals de la plaça del Rei es limitin a concerts de format petit o música ambient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/02/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/03/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/07/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/11/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/12/2014 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/02/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès No irregularitat
21/04/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/09/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resolució pendent d'acceptació
02/10/2015 Ajuntament de Sant Cugat del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació