Resolució
Q-00699/2010 Disconformitat amb la manca de resposta i d'actuació de l'Ajuntament de Castelldefels davant de diverses reclamacions per molèsties per sorolls, consum de begudes alcohòliques al carrer i altres comportaments incívics.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 18/02/2010
Data de l'últim moviment 29/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Castelldefels Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa de les molèsties causades pels sorolls, el consum de begudes alcohòliques i altres comportaments incívics a la confluència del carrer del Banys amb el passeig Marítim de Castelldefels, normalment durant les nits dels caps de setmana. El reclamant també exposa que durant el dia en aquest punt també s'hi fa venda ambulant.

Segons la persona interessada, aquestes situacions fan que els carrers, el passeig i la platja sovint estiguin bruts de papers, plàstics, ampolles, etc. A més, durant les nits les molèsties per sorolls que provoca aquesta afluència de persones és considerable i perjudica el descans dels veïns. 

En aquest sentit, el promotor de la queixa diu que ha presentat diverses instàncies a l'Ajuntament, per exemple dues en data 2 d'octubre de 2009, però que no ha obtingut cap resposta.

Contingut

En vista de l'informe i de la documentació de l'Ajuntament de Castelldefels, el Síndic no aprecia una situació d'inactivitat del consistori amb relació al problema que motiva la queixa.

Tanmateix, atès que l'informe de l'Ajuntament no indica res sobre la resposta donada als escrits que la persona interessada va presentar en data 2 d'octubre de 2009, el Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix l'obligació de totes les administracions de dictar una resolució expressa en tots els procediments i de notificar-la a les persones interessades. 

També recorda que, amb la resolució expressa, encara que sigui fora dels terminis previstos per la normativa, es fa possible que els ciutadans tinguin un coneixement fefaent del determini adoptat per l'Administració en relació amb la seva sol·licitud i puguin resoldre el que millor els convingui en defensa dels seus interessos.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/03/2010 Ajuntament de Castelldefels Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Castelldefels Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/01/2011 Ajuntament de Castelldefels Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/03/2011 Ajuntament de Castelldefels Resolució