Resolució
Q-00720/2012 Disconformitat amb l'exigència de la quota corresponent a l'activitat de jocs esportius escolars organitzada per l'Ajuntament d'Esparreguera

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Educació en el lleure, oci i activitats esportives de l'infant
Data d'inici 06/02/2012
Data de l'últim moviment 30/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'exigència de la quota corresponent a l'activitat de jocs esportius escolars que l'Ajuntament d'Esparreguera posa a disposició dels infants de 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de primària.

Exposa que va inscriure el seu fill a aquesta activitat i va donar les dades de domiciliació bancària al monitor de l'escola encarregat de la inscripció. Al cap de poc més d'un mes va donar de baixa el seu fill, la qual cosa va comunicar a aquest mateix monitor, i va retornar el rebut bancari.

En data 12 de desembre de 2011 va rebre una carta de l'Organisme de Gestió Tributària en què se li comunicava l'anul·lació de l'ordre de domiciliació bancària, i contra aquest escrit va presentar una instància a l'Ajuntament en què demanava que s'anul·lés la inscripció del seu fill. En data 2 de gener la promotora de la queixa va rebre una notificació de provisió de constrenyiment per aquest concepte de l'Organisme de Gestió Tributària.

Contingut

D'acord amb la informació tramesa per l'Ajuntament d'Esparreguera, i en aplicació de l'Ordenança fiscal número 26 reguladora de les taxes per a la prestació de serveis en les instal·lacions esportives municipals, el Síndic entén que el procediment adoptat per exigir la quota anual corresponent a aquesta activitat ha estat ajustat a dret.

No obstant això, l'Ajuntament no fa esment a la resposta que ha donat a les reclamacions que ha presentat la persona interessada amb relació al procés de baixa de l'activitat.

Respecte de la informació que es va facilitar a la persona interessada amb relació al procediment de facturació de la quota i als efectes i terminis per cursar la baixa de l'activitat, l'Ajuntament fa constar que el personal adscrit al servei de monitoratge va informar en tot moment aquesta persona.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic recorda a l'Ajuntament que té el deure de donar resposta per escrit a les queixes, els escrits i les reclamacions formulats pels ciutadans, i que també té el deure de facilitar tota la informació possible, preferiblement també per escrit, sobre la normativa que regula la prestació de serveis en les instal·lacions esportives municipals en el moment de la inscripció a un d'aquests serveis.

Amb aquestes consideracions, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquets assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/02/2012 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/04/2012 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/06/2012 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/11/2012 Ajuntament d'Esparreguera Resolució
30/11/2012 Ajuntament d'Esparreguera Seguiment finalitzat