Resolució
Q-00724/2011 Disconformitat amb la imposició de la percepció mínima arran de la inspecció efectuada en un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 14/02/2011
Data de l'últim moviment 30/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la imposició de la percepció mínima arran de la inspecció efectuada en un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (en endavant TMB), en data 12 de gener de 2011.

Exposa que va presentar al·legacions en què demanava que es fessin les comprovacions oportunes del funcionament de la màquina validadora, i en la resposta efectuada al dia següent es posa de manifest que ja s'han fet les consultes i comprovacions oportunes en els equips de validació de l'autobús. 

Així mateix, posa de manifest que en aquest escrit de data 11 de febrer de 2011 es feia constar que el termini per abonar la percepció mínima era fins al dia 24 de febrer. No obstant això, la notificació la va rebre al seu domicili el dia 1 de març.

Contingut

Un cop analitzada la documentació de què es disposa, el Síndic no aprecia irregularitat en els motius que van portar a imposar la percepció mínima a la persona interessada.

No obstant això, en l'informe tramès per Transports Metropolitans de Barcelona s'indica que ja no es disposa del justificant de recepció de l'intent de notificació i/o lliurament de la resposta a les al·legacions presentades per la persona interessada atès que es va destruir, no tan sols perquè ja no era d'utilitat, sinó per garantir el compliment de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD).

No obstant això, després d'estudiar la normativa aplicable a aquest cas, el Síndic conclou que la documentació relativa a la percepció mínima, i, en concret, les notificacions i els justificants de recepció, s'haurien de conservar un temps prudencial, que en aquest cas no s'ha respectat, atès que, per exemple, la promotora podria haver decidit presentar una reclamació patrimonial dins del termini d'un any i TMB no disposaria ja de la documentació relativa a la percepció mínima que li va ser imposada. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a TMB que, d'acord amb aquests paràmetres, modifiqui el criteri actual de conservació de la documentació relativa a les reclamacions derivades de la imposició de la percepció mínima als usuaris de transports públics.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/03/2011 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/06/2011 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2011 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/12/2011 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/01/2012 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2012 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/08/2012 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
11/12/2012 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resolució
11/12/2012 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
17/01/2013 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
30/01/2013 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Seguiment finalitzat