Resolució
Q-00747/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Vilassar de Mar en relació amb unes obres que es duen a terme en un solar del municipi.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 10/02/2011
Data de l'últim moviment 29/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilassar de Mar Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que pateix la síndrome de sensibilitat química i ambiental, i que els productes químics utilitzats en els treballs d'un solar de Vilassar de Mar situat just al davant de casa seva la perjudiquen greument a causa de la seva malaltia. Per aquest motiu, s'ha adreçat en diverses ocasions a l'Ajuntament d'aquest municipi per tal de demanar que la informin amb anterioritat de les actuacions que s'hagin de dur a terme al solar per poder prendre les precaucions oportunes i minvar així els efectes dels productes químics en la seva precària salut. La seva situació és coneguda per part dels serveis socials de l'Ajuntament.

Tanmateix, segons informa, l'única resposta que ha rebut de l'Ajuntament és que s'ha d'adreçar a l'Arquebisbat de Barcelona, què és el propietari del solar. Per la seva banda, l'Arquebisbat ha informat que tot i ser el propietari del solar, aquest espai està llogat a l'Ajuntament, el qual és el titular de les obres.

Contingut

Atesa la greu malaltia de la promotora i atesa la responsabilitat de l'Ajuntament de Vilassar de Mar en les obres del solar en qüestió, el Síndic suggereix al consistori que, sense més dilacions, els serveis municipals es posin immediatament en contacte amb la persona interessada per informar-la de les actuacions que estan previstes, i que abans d'iniciar cadascuna d'aquestes actuacions se l'hi notifiqui expressament per tal que pugui prendre les mesures adients i evitar els efectes nocius per a la seva salut dels productes químics utilitzats en les obres.

El Síndic ha rebut un escrit de l'Ajuntament al qual s'adjunta l'escrit que ja va trametre a la persona interessada. Del contingut d'aquest escrit es dedueix que l'Ajuntament no accepta el suggeriment que el Síndic li va formular el 29 de març de 2011. 

Per aquest motiu, doncs, el Síndic ha de finalitzar la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/03/2011 Ajuntament de Vilassar de Mar Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
04/04/2011 Ajuntament de Vilassar de Mar Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
13/04/2011 Ajuntament de Vilassar de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/04/2011 Ajuntament de Vilassar de Mar Resolució