Resolució
Q-00795/2012 Manca de pagament de la prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent als anys 2010 i 2011

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 07/02/2012
Data de l'últim moviment
Administracions afectades

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació a una sol·licitud de prestació econòmica per infant a càrrec corresponent als anys 2010 i 2011 que no ha percebut.

Contingut

L'informe de la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família indica que no es disposa encara de la data per efectuar l'abonament de les prestacions dels expedients  valorats positivament.

S'addueix l'actual situació econòmica desfavorable com a causa d'aquesta situació i s'informa que s'està treballant intensament per poder fer efectius els pagaments pendents, entre d'altres els corresponents als exercicis 2010 i 2011.

La Llei 6/2011, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011, deixa sense efectes la prestació econòmica per infant a càrrec. D'altra banda, estableix que l'abonament de la prestació econòmica de pagament únic, meritada i no percebuda el dia de l'entrada en vigor d'aquesta llei, s'ha de fer per l'import proporcional als mesos meritats i es pot ajornar fins a un termini de cinc anys a comptar de la data de la resolució ferma del reconeixement exprés.

De tota manera, el Síndic ha suggerit a l'Administració que es faci efectiva la prestació ja aprovada al més aviat possible i li ha recordat que la finalitat d'aquestes prestacions és donar suport econòmic a les famílies amb infants per raó de l'atenció que dediquen a la cura dels fills, i que de l'efectivitat d'aquestes prestacions en depèn l'acompliment de l'objectiu pel qual van ser creades. 

Amb aquestes consideracions, el Síndic finalitza les actuacions iniciades en aquest assumpte.

Expedients Relacionats

Q-04698/2013