Resolució
Q-00796/2011 Disconformitat amb la informació poc entenedora que es publica al web del Servei d'Ocupació de Catalunya amb relació al termini per sol·licitar el subsidi d'atur per a persones més grans de cinquanta-dos anys

Matèries
Polítiques socials
Treball i pensions
Prestació d'atur
Data d'inici 14/02/2011
Data de l'últim moviment 09/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la informació poc entenedora que es publica al web del Servei d'Ocupació de Catalunya amb relació al termini per sol·licitar el subsidi d'atur per a persones més grans de cinquanta-dos anys.

Contingut

El Departament d'Empresa i Ocupació indica que s'ha modificat la informació que constava al web sobre el termini per presentar les sol·licituds de la manera següent: ?Presentació de sol·licituds: 15 dies hàbils següents a l'últim en què s'adquireix el dret, d'acord amb la normativa vigent, (no compten diumenges ni festius)?.

No obstant això, el fet que s'inclogui ?d'acord amb la normativa vigent? en la informació sobre el termini de presentació de les sol·licituds continua aportant una informació poc concreta i entenedora.

Així doncs, el Síndic suggereix al Departament que ampliï i actualitzi la informació que consta en el web sobre el termini per presentar les sol·licituds fent referència expressa a la normativa d'aplicació, o bé incloent-hi un enllaç al web del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPEE) en què es pugui ampliar la informació que es dóna sobre els termini per presentar les sol·licituds, ja que una presentació fora de termini pot afectar negativament la sol·licitud de la prestació.

Amb aquest suggeriment, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/04/2011 Servei d'Ocupació de Catalunya Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
09/02/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució