Resolució
Q-00807/2011 Manca de resposta a una sol·licitud per dur a terme els cursos de suport vital bàsic i administració d'oxigen

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 15/02/2011
Data de l'últim moviment 24/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a la sol·licitud per dur a terme els cursos de suport vital bàsic i administració d'oxigen que va formular l'1 de febrer de 2011 per correu electrònic.

Exposa que és bus professional des de fa tretze anys i que enguany, abans que finalitzés el termini de vigència dels cursos de primers auxilis amb oxigen, va sol·licitar hora per poder-los fer de forma gratuïta, tal com ha fet els anys anteriors. Com que no rebia cap resposta, va trucar per telèfon a l'Administració, i el van informar que fins al maig no hi havia plaça per fer els cursos, però que podia fer-los a l'Institut d'Estudis Mèdics de Barcelona, pagant l'import corresponent.

El promotor manifesta que encara no li han concretat ni el dia ni l'hora en què tindran lloc els cursos, que el 15 de març li caduquen els títols anteriors i que no podrà treballar fins que no els renovi.

Contingut

La resposta tramesa per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims assenyala, pel que fa als mitjans a través dels quals els bussejadors professionals poden obtenir informació sobre els cursos de suport vital bàsic i de primers auxilis amb oxigen, que aquesta informació es pot obtenir, presencialment o per telèfon, al servei d'informació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Amb relació a aquest punt, el Síndic suggereix al Departament que, en la mesura que sigui possible, reculli la informació referent a aquests cursos a la pàgina web de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera. 

El Síndic considera que seria convenient incloure-hi també la informació sobre els altres centres capacitats per impartir aquesta formació, amb la inclusió dels enllaços corresponents, tenint en compte que l'oferta de cursos impartits des de l'Escola s'ha limitat (ha passat a ser bimensual des de l'any 2010 amb un nombre de places limitat i amb inscripcions que es fan per rigorós ordre d'entrada de la sol·licitud).

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/03/2011 Direcció General de Pesca i Afers Marítims Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/03/2011 Direcció General de Pesca i Afers Marítims Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/06/2011 Direcció General de Pesca i Afers Marítims Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/07/2011 Direcció General de Pesca i Afers Marítims Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2012 Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Resolució