Resolució
Q-00810/2013 Disconformitat amb el procediment de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 07/02/2013
Data de l'últim moviment 26/08/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mollet del Vallès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades que es va iniciar a nom del seu espòs.

Exposa que en data de 19 d'octubre de 2011 van presentar la sol·licitud de reconeixement de dependència de la persona interessada, que té reconegut un 93% de grau de discapacitat, i en data de 8 de juny de 2012 se li va reconèixer un grau III nivell 2 de dependència.

En data de 12 de desembre de 2012 es va fer la proposta de programa individualitzat d'atenció (en endavant PIA) i en data de 22 de gener de 2013 es va emetre la resolució PIA corresponent. 

Tot i això, la promotora manifesta el seu desacord amb aquesta resolució atès que resol declarar l'acabament del procediment PIA per desistiment, però segons explica, mai no va desistir del procediment i únicament va rebre una trucada dels serveis socials de l'Ajuntament de Mollet en què se l'informava que la prestació per invalidesa que tenia el seu marit i els drets i les prestacions vinculades a la situació de dependència són incompatibles.

Contingut

Un cop analitzat aquest expedient de queixa, el Síndic ha constatat l'existència d'algunes irregularitats en la tramitació de la sol·licitud de reconeixement de dependència del marit de la promotora, i ha suggerit a l'Ajuntament de Mollet del Vallès que elabori el programa individual d'atenció d'aquesta persona, el qual hauria de recollir la proposta de serveis prioritàriament més adequats a la seva situació d'acord amb el grau i nivell de dependència reconeguts i amb indicació dels recursos econòmics disponibles.

Posteriorment l'Ajuntament ha informat que el treballador social de referència de la persona interessada durà a terme les accions necessàries per elaborar el PIA d'aquesta persona i per assignar-li els recursos segons les normatives vigents i les instruccions donades pel Departament de Benestar Social i Família en desplegament de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Per tant, el suggeriment del Síndic es considera acceptat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/03/2013 Ajuntament de Mollet del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2013 Ajuntament de Mollet del Vallès Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/09/2013 Ajuntament de Mollet del Vallès Segona reiteració / Obstaculització
11/10/2013 Ajuntament de Mollet del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/01/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Resolució pendent d'acceptació
10/03/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
18/03/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació
28/03/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Irregularitat
01/04/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/08/2014 Ajuntament de Mollet del Vallès Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració