Resolució
Q-00831/2010 Queixa per un canvi de metge de capçalera efectuat sense el consentiment de la persona interessada.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 23/02/2010
Data de l'últim moviment 03/08/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa la seva disconformitat amb el canvi de metge de capçalera que li han efectuat sense el seu consentiment. Exposa que té una malaltia crònica i que el seu metge de capçalera anterior fa més de vint anys que la visita, per la qual cosa no vol que la visiti cap altre doctor.

Contingut

La Regió Sanitària Barcelona del Servei Català de la Salut exposa en el seu informe que l'obertura del nou centre d'atenció primària (en endavant CAP) Baix va ser motivada per la necessitat de dotar de nous recursos d'atenció primària una població en augment, alleugerir la càrrega assistencial dels professionals i millorar la qualitat de l'atenció sanitària dels ciutadans. Així mateix, aquesta regió sanitària exposa que es va assignar la persona interessada al CAP Baix adduint que la lliure elecció de metge, en el seu cas, va estar condicionada per la necessitat de distribuir les tasques assistencials entre els diferents professionals sanitaris que integren l'equip.

Arran de tota la informació aportada, el Síndic constata que han quedat evidenciades les dificultats per canviar de CAP i equip d'atenció primària, amb motiu del contingent i de la càrrega assistencial dels professionals.

Per aquest motiu i malgrat que el Síndic observa que s'han adoptat les mesures idònies per correspondre a la reclamació de la persona interessada, suggereix al Departament de Salut el següent:

En primer lloc, que s'informi amb prou antelació les persones afectades pels possibles canvis.

En segon lloc, que es desplegui reglamentàriament i de forma específica el dret a la lliure elecció de metges i de centres circumscrit fins ara a un reconeixement genèric i regulat per una instrucció.

I finalment, que s'eliminin els condicionants territorials i de contingent de població que limiten l'exercici efectiu al dret d'elecció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/03/2010 Departament de Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/02/2011 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/06/2011 Departament de Salut Reiteració posterior a la primera
23/06/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/08/2011 Departament de Salut Resolució