Resolució
Q-00858/2010 Manca de notificació de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva d'una suspensió del servei d'aigua per impagament de factures.

Matèries
Consum
Aigua
Data d'inici 24/02/2010
Data de l'últim moviment 25/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Maçanet de la Selva Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa pel tall del subministrament d'aigua al seu domicili. Manifesta que no ha rebut cap avís de suspensió del subministrament per impagament i que ha demanat a la companyia subministradora, concessionària de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, el fraccionament del pagament del deute, sol·licitud que, segons assenyala, no ha estat acceptada.

Contingut

Atès el contingut de la informació que l'Ajuntament de Maçanet de la Selva va traslladar al Síndic, no es pot concloure que la suspensió del servei hagi estat irregular ja que, certament, entre les obligacions de la persona que rep el servei hi ha el pagament de les factures i, si no es paguen, s'estableix que l'empresa subministradora suspengui el servei.  

Ara bé, de la documentació municipal no es pot concloure que s'hagués portat a terme una notificació fefaent de l'avís de la notificació de suspensió del servei, ja que no consta emplenat ni l'espai reservat al correu certificat ni les referències que es donen quan l'entrega de la notificació es porta a terme a la mateixa parcel·la per part de dos operaris. 

Per aquest motiu, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva el deure de notificar de forma fefaent les comunicacions de suspensió del servei d'aigua per impagament de factures i d'informar de les conseqüències que això pot comportar a la persona interessada, ja que amb aquesta comunicació fefaent es garanteix que aquesta persona pugui adoptar les mesures oportunes per evitar la suspensió d'un servei bàsic i essencial com és l'aigua.  

També recorda que el subministrament d'aigua en baixa es configura com un servei públic de titularitat municipal i de prestació obligatòria, tot i que l'administració titular té llibertat per escollir la forma de gestió que consideri més adequada per prestar el servei. Aquest fet justifica que els ajuntaments facin les actuacions necessàries per assumir la gestió del subministrament en els casos en què, per les raons que sigui, el servei es presta de forma privativa, sense vinculació ni control municipal.  

Amb aquests recordatoris, es finalitza l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/03/2010 Ajuntament de Maçanet de la Selva Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Maçanet de la Selva Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/12/2010 Ajuntament de Maçanet de la Selva Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/10/2011 Ajuntament de Maçanet de la Selva Resolució