Resolució
Q-00967/2012 Disconformitat amb la lentitud de l'Ajuntament de la Fuliola en la tramitació d'una reclamació de responsabilitat patrimonial

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 15/02/2012
Data de l'últim moviment 14/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Fuliola Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a la reclamació de responsabilitat patrimonial que va adreçar a l'Ajuntament de la Fuliola arran de l'accident de trànsit patit per l'impacte d'un porc senglar en una àrea privada de caça titularitat de l'Ajuntament.  

Explica que va interposar una reclamació patrimonial contra l'Ajuntament en data 3 d'agost de 2011, però encara no ha rebut cap mena de resposta.

Contingut

L'Ajuntament informa que l'1 de març de 2012, és a dir, set mesos després que la persona interessada presentés la seva reclamació, va resoldre incoar l'expedient de responsabilitat patrimonial en qüestió. 

En aquest sentit, el Síndic recorda a l'Ajuntament que ha de complir els terminis de tramitació previstos i no pot justificar-ne l'incompliment amb la manca de mitjans o la inadequada organització dels seus serveis.

Si bé és cert que de la jurisprudència consultada es dedueix que la dilació en la tramitació no sempre té conseqüències indemnitzatòries, aquestes es produeixen quan la durada s'hagi de qualificar d'irracional, desproporcionada o desaforada. 

Respecte a aquest cas concret, el Síndic recorda a l'Ajuntament que el principi d'oficialitat, que recull l'article 74 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, determina que el procediment, sotmès al criteri de celeritat s'ha d'impulsar d'ofici en tots els tràmits.

Dit això, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/02/2012 Ajuntament de la Fuliola Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/03/2012 Ajuntament de la Fuliola Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/03/2012 Ajuntament de la Fuliola Altres formes de finalitzar