Resolució
Q-01001/2012 Queixa per la presumpta provisió irregular de fins a nou llocs de treball corresponents al Departament d'Interior, que incompleix la normativa vigent en matèria de funció pública

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 15/02/2012
Data de l'últim moviment 28/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Governació i Relacions Institucionals Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució
Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El Síndic ha rebut la queixa d'un sindicat que informa de la presumpta provisió irregular de fins a nou llocs de treball corresponents al Departament d'Interior, que incompleix la normativa vigent en matèria de funció pública. 

Concretament, la queixa fa referència als llocs singulars, ocupats des de fa mes de sis mesos per personal interí tot i que es tracta de llocs reservats a funcionaris la provisió dels quals (llevat que es tracti de llocs que constin a la relació de llocs de treball com de lliure designació) s'ha de dur a terme mitjançant concurs específic.

Igualment, s'informa de la presumpta provisió irregular per personal interí de dos llocs singulars de lliure designació de secretari/ària d'alt càrrec. 

Finalment, es fa referència a la provisió des de fa més de sis mesos, tot i que per personal funcionari, d'un lloc de comandament de cap de negociat de coordinació administrativa en una àrea bàsica policial.

Contingut

D'acord amb la informació de què es disposa, el Síndic constata que des de la Direcció General de Funció Pública, l'11 d'abril de 2012, ja es va demanar al Departament d'Interior que es reprenguessin els processos de provisió de llocs de treball -mitjançant concursos específics de mèrits i capacitats i/o del procediment de lliure designació- corresponents a un requeriment anterior que la Direcció General va adreçar al mateix Departament.

De fet, consta que el Departament d'Interior va presentar a la Direcció General de Funció Pública una proposta de calendari de publicació de convocatòries amb el compromís d'incloure la regularització dels llocs ocupats per personal interí per sobre dels llocs ocupats per funcionaris.

Tanmateix i a l'efecte de la previsió de proveir definitivament llocs singulars i de comandament, al calendari proporcionat no s'esmenta res sobre diversos llocs de treball sobre els quals el Síndic havia demanat informació.

Ateses aquestes circumstàncies i el temps transcorregut des que la Direcció General de la Funció Pública es va adreçar al Departament d'Interior per formular el requeriment a què s'ha fet referència més amunt, el Síndic s'ha adreçat al Departament de Governació i Relacions Institucionals per recordar-li l'obligació de proveir els llocs de treball dels diferents departaments de la Generalitat, i més concretament els del Departament d'Interior, d'acord amb la normativa vigent.

En aquest sentit, el Síndic també ha recordat al Departament de Governació i Relacions Institucionals i al Departament d'Interior que cal que la Direcció General de la Funció Pública no només impulsi el procés de provisió de tots els llocs que van ser objecte de la petició d'informació del Síndic, sinó que també cal supervisar l'execució d'aquests processos, per tal que finalment es regularitzi l'ocupació dels llocs de treball objecte de la queixa, de conformitat amb el Decret 123/1997, de 13 de maig.

El Síndic demana, doncs, a tots dos departaments que esmercin tots els esforços i que hi hagi la màxima coordinació entre ells per tal que en el termini més breu possible es dugui a terme la regularització anunciada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/05/2012 Direcció General de Funció Pública Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/06/2012 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2012 Departament d'Interior Resolució
10/10/2012 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resolució
01/02/2013 Departament de Governació i Relacions Institucionals Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
07/03/2013 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
07/11/2013 Departament d'Interior Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
16/12/2013 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
28/03/2014 Departament d'Interior Seguiment finalitzat
28/03/2014 Departament de Governació i Relacions Institucionals Seguiment finalitzat