Resolució
Q-01038/2013 Queixa relativa a la situació en què es troben els alumnes de segon i tercer de primària a l'escola Vic Centre

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Organització i planificació del sistema escolar
Data d'inici 14/02/2013
Data de l'últim moviment 17/02/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la situació en què es troben els alumnes de segon i tercer de primària a l'escola Vic Centre, els quals, segons exposa, estan ubicats a un edifici diferent de l'escola que suposadament no té sortides d'emergència. 

També exposa que els infants han de conviure amb adolescents que presumptament consumeixen marihuana i altres substàncies, i que el fum arriba fins a les seves aules, motiu pel qual no poden obrir les finestres. A més, cada vegada que surten al pati, aquests adolescents els molesten i insulten. 

La promotora addueix que s'ha posat aquest incident en coneixement de l'escola Vic Centre, però sense èxit.

Contingut

El Departament d'Ensenyament informa que, arran dels problemes de convivència detectats entre els alumnes del centre i els adolescents no escolaritzats al mateix centre, s'han dut a terme actuacions per vetllar perquè aquests fets no es tornin a repetir, amb el suport dels professionals del programa de qualificació professional inicial (PQPI) i el Centre de Formació d'Adults, amb la intervenció de la Guàrdia Urbana en les hores d'entrada i sortida, etc.

El Departament d'Ensenyament també exposa que està pendent d'acabar l'aulari de primària, el gimnàs i l'administració, entre d'altres, d'aquest centre. L'increment del nombre d'alumnat del centre ha provocat que s'empri l'espai que utilitzava l'antic EBE, un edifici municipal ubicat fora del recinte escolar, proper a l'escola, per ubicar-hi aulari de primària.

En aquest sentit, el Síndic recorda la importància de planificar les construccions escolars que es troben en condicions de provisionalitat, perquè aquesta situació de provisionalitat afecta negativament la qualitat de l'educació i, conseqüentment, també els drets dels infants, malgrat que les dificultats pressupostàries no ho afavoreixin. Les restriccions pressupostàries actuals no han d'impedir concretar una temporalització dels processos constructius dels centres, encara que sigui amb un retard afegit i que pugui veure's modificada en el futur. 

Fetes aquestes consideracions, doncs, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que planifiqui la construcció del centre i concreti la temporalització de l'execució de les obres, encara que aquesta temporalització sigui provisional i subjecta a eventuals modificacions futures.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/02/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/07/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/09/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
12/11/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
09/02/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
13/02/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat
16/02/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central Irregularitat
17/02/2015 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat