Resolució
Q-01057/2010 Manca d'actuació dels serveis socials del Consell Comarcal del Baix Penedès davant d'una sol·licitud d'ajuda social.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 04/03/2010
Data de l'últim moviment 11/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal del Baix Penedès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora manifesta la seva disconformitat amb el que ella considera una manca d'actuació dels serveis socials del Consell Comarcal del Baix Penedès davant el cas de la seva mare, resident del municipi de Cunit.

Aquesta persona expressa una sèrie de dificultats socials tant pel que fa a la condició personal de la seva mare com pel que fa a la seva relació amb ella. També assegura que la seva mare estava desapareguda.

Contingut

El Consell Comarcal del Baix Penedès indica que coneix el cas de la persona interessada des del començament de l'any 2009 i que ha intervingut en el marc de les seves competències. Per tant, no es desprèn cap irregularitat en aquestes actuacions.

Amb tot, el Síndic entén que aquest cas palesa una situació de risc social delicada, atesos tant l'historial psicosocial com els antecedents familiars de la filla de la promotora. 

En aquest sentit, i encara que el Síndic coincideix plenament amb el criteri dels professionals del Consell Comarcal que en aquestes circumstàncies la primera obligada a atendre les necessitats de la persona és la família, concretament la promotora, per la seva condició de filla, aquesta institució creu que és recomanable que els serveis socials de primària facin un seguiment de la situació d'aquesta persona, atesos els antecedents de la relació familiar entre mare i filla i la poca disponibilitat de la segona de fer-se'n càrrec.

Ates això, i tot que no es percep cap actuació irregular per part del Consell Comarcal en aquest assumpte, el Síndic suggereix que es faci un seguiment de la situació social i de les condicions en què es troba la persona interessada, i demana que se l'informi de les actuacions dels serveis socials des de la data de l'informe tramès.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/03/2010 Consell Comarcal del Baix Penedès Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/04/2010 Consell Comarcal del Baix Penedès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2010 Consell Comarcal del Baix Penedès Resolució
21/10/2010 Consell Comarcal del Baix Penedès Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
23/02/2011 Consell Comarcal del Baix Penedès Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
04/04/2011 Consell Comarcal del Baix Penedès Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
11/11/2011 Consell Comarcal del Baix Penedès Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials- DOGC.4990 (18/10/2007)