Resolució
Q-01057/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 16/02/2012
Data de l'últim moviment 03/04/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de renda mínima d'inserció.

Exposa que el 21 d'octubre de 2011 es va dictar una resolució per la qual se li suspenia la prestació econòmica renda mínima d'inserció que tenia atorgada per ?incompliment de les obligacions dels destinataris?. Tot i això, no està conforme amb aquesta decisió perquè ha presentat tota la documentació i ha acreditat per mitjà dels serveis socials bàsics de Castellar del Vallès que seu fill, tot i que consta empadronat al seu domicili, no hi viu. Per aquest motiu, el passat 26 de gener va interposar un recurs d'alçada contra la resolució.

Contingut

Segons l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, l'òrgan tècnic ha valorat favorablement la represa de l'expedient del promotor amb efectes des de l'1 de novembre de 2011, a l'espera que la Comissió Interdepartamental de l'RMI adopti la resolució de fi de suspensió corresponent. 

També s'indica que no hi ha constància que el promotor hagi interposat recurs d'alçada davant la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals. Això no obstant, el promotor ha facilitat còpia del recurs que va presentar davant el Departament d'Empresa i Ocupació contra la resolució de suspensió. 

D'acord amb aquesta informació, el Síndic demana al Departament que comprovi les actuacions fetes en el procediment de referència a fi de localitzar el recurs d'alçada que va presentar la persona interessada i que el resolgui com més aviat millor. També suggereix que la Comissió Interdepartamental de l'RMI dicti la resolució de fi de suspensió i es procedeixi a l'abonament de la prestació més els endarreriments.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/04/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/06/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/08/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/03/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
14/05/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
12/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
01/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
02/04/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
03/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat