Resolució
Q-01073/2010 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Roses davant les reclamacions presentades per les molèsties que ocasiona l'activitat de dos bars.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 05/03/2010
Data de l'últim moviment 25/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Roses Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les persones interessades mostren la seva queixa envers l'Ajuntament de Roses per la manca d'actuació davant les nombroses reclamacions que han presentat en què exposen la problemàtica de sorolls que causa l'activitat de dos locals i que pateixen des de l'any 1998.

Contingut

Un cop estudiada la informació aportada per l'Ajuntament, el Síndic constata que s'han obert dos procediments sancionadors als dos establiments per infracció molt greu per exercir l'activitat de bar musical sense disposar de la llicència municipal preceptiva.

En ambdós casos, els procediments sancionadors han caducat en transcórrer el termini de temps establert per les normes de procediment sense que s'hagi dictat resolució expressa.

Així, tot i haver estat constatada pels serveis municipals la manca de llicència per l'exercici d'activitat de bar musical, aquestes conductes il·lícites han quedat impunes per la caducitat de l'expedient sancionador i no per la prescripció de la falta.

S'observa, a més a més, certa confusió a l'hora de tipificar la falta comesa i, en conseqüència, també a l'hora d'aplicar la normativa corresponent. El Síndic assenyala que pot tractar-se d'una falta per manca de la llicència adequada per l'exercici d'una determinada activitat, però si també concorre una conducta que sigui una infracció a la normativa de protecció contra la contaminació acústica, és aquesta normativa específica la que ha de ser aplicada.

D'aquesta manera, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Roses el deure de complir i fer complir la normativa que afecti l'activitat dels dos locals objecte de queixa, de manera que s'asseguri el principi d'igualtat davant la llei i el dret dels veïns que es puguin veure afectats a gaudir d'una qualitat de vida digna.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/03/2010 Ajuntament de Roses Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Roses Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2010 Ajuntament de Roses Reiteració posterior a la primera
30/12/2010 Ajuntament de Roses Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/09/2011 Ajuntament de Roses Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
08/09/2011 Ajuntament de Roses Resolució
03/11/2011 Ajuntament de Roses Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
25/11/2011 Ajuntament de Roses Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-06300/2013