Resolució
Q-01094/2010 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Terrassa davant les molèsties que ocasiona a una comunitat de veïns una activitat de reparació de camions.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 08/03/2010
Data de l'últim moviment 15/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Terrassa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'una comunitat de propietaris de Terrassa, manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'aquest municipi davant les queixes que ha formulat per les molèsties que provoca l'activitat d'un taller de camions situat al davant de la finca.

El promotor relata que els veïns han de suportar les molèsties provocades per les maniobres de camions de gran tonatge, sorolls de motors, fums, estacionament irregular, etc., i que malgrat les reclamacions fetes davant de l'Ajuntament, la situació no ha estat corregida.

Contingut

De la informació facilitada per l'Ajuntament de Terrassa se'n desprèn que l'activitat esmentada disposa de llicència municipal i que, com a resultat de l'activitat inspectora, s'ha requerit al titular que dugui a terme l'activitat a l'interior del local i que en mantingui les portes tancades. També se l'ha informat que des del Servei de Medi Ambient s'efectuarà un seguiment de l'activitat per garantir-ne un funcionament correcte i evitar qualsevol tipus de molèstia al veïnat.

El Síndic s'ha tornat a dirigir a l'Ajuntament de Terrassa i li ha recordat que les molèsties relatades consisteixen en reparacions i proves que es fan a la via pública i que provoquen fums i sorolls, estacionaments irregulars i maniobres de risc.

En el cas que, efectivament, l'activitat compleixi els requeriments que fan referència a la recollida de gasos i fums que s'emeten a l'atmosfera, en cap cas no es justifiquen la reparació i les proves de motors que es puguin fer a la via pública. Igualment, cal tenir una llicència que faci referència als estacionaments indeguts i al control de les maniobres a un emplaçament que es comparteix amb l'ús residencial.

Així, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte, amb la confiança que els serveis municipals corresponents vetllaran de forma especial per tal de vigilar i, si escau, instar la correcció d'aquestes males pràctiques per tal d'assegurar el benestar dels veïns.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/04/2010 Ajuntament de Terrassa Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Terrassa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/07/2010 Ajuntament de Terrassa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/02/2011 Ajuntament de Terrassa Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/04/2011 Ajuntament de Terrassa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/04/2011 Ajuntament de Terrassa Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)