Resolució
Q-01098/2013 Disconformitat amb els expedients disciplinaris oberts a dos docents de l'escola Montserrat d'Esparreguera

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Professors
Data d'inici 14/02/2013
Data de l'últim moviment 26/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa, en nom i representació de l'Associació de Mare i Pares d'Alumnat (AMPA) de l'escola Montserrat d'Esparreguera, manifesta la seva disconformitat amb l'actuació del Departament d'Ensenyament i en relació amb els expedients disciplinaris que s'han obert a dos docents del centre. 

Exposa que, el novembre de 2011, el Departament va comunicar la seva intenció de fusionar l'escola Montserrat amb l'escola Esparreguera II. L'AMPA, el consell escolar, diversos mestres i la direcció del centre es van oposar a aquesta mesura, atès que consideraven que hi havia altres vies de solució i que els projectes educatius d'ambdues escoles eren molt diferents. 

Segons diu, el Departament d'Ensenyament ha obert un expedient disciplinari al director de l'escola Montserrat i a una mestra del centre per expressar amb claredat el sentiment majoritari de tots els pares i mares dels alumnes de l'escola Montserrat contra la idea de fusionar les dues escoles i deixar la direcció del centre a la directora de l'escola d'Esparreguera II.

En dates 20 de desembre de 2012 i 15 de gener de 2013, l'AMPA de l'escola Montserrat va presentar escrits de reclamació al Departament d'Ensenyament, però no han rebut cap resposta.

Contingut

El Departament d'Ensenyament exposa que va valorar i incloure en els expedients disciplinaris el contingut dels escrits tramesos per l'AMPA de l'escola Montserrat, però que aquests escrits no han estat contestats perquè no sol·liciten una resposta, sinó que són escrits presentats en defensa dels dos professors objecte d'expedient.

El Síndic, però, constata que els dos escrits presentats formulen peticions al Departament d'Ensenyament i que, per tant, se'ls ha de donar resposta. Per aquest motiu, demana al Departament que doni resposta expressa als escrits presentats per l'AMPA de l'escola Montserrat, d'acord amb el deure de resposta que estableix l'ordenament jurídic vigent.

Pel que fa al fons de l'objecte de queixa, el Síndic declina pronunciar-s'hi perquè constata que s'ha interposat recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu competent.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/02/2013 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2013 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/09/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/09/2013 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/11/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/12/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/03/2014 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
22/04/2014 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
20/01/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/01/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
10/03/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació