Resolució
Q-01120/2012 Manca de pagament de la prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent als anys 2010 i 2011

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 21/02/2012
Data de l'últim moviment 28/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació a una sol·licitud de prestació econòmica per infant a càrrec corresponent als anys 2010 i 2011 que no ha percebut.

Contingut

L'informe de la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família indica que no es disposa encara de la data per efectuar l'abonament de les prestacions dels expedients  valorats positivament.

S'addueix l'actual situació econòmica desfavorable com a causa d'aquesta situació i s'informa que s'està treballant intensament per poder fer efectius els pagaments pendents, entre d'altres els corresponents als exercicis 2010 i 2011.

La Llei 6/2011, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011, deixa sense efectes la prestació econòmica per infant a càrrec. D'altra banda, estableix que l'abonament de la prestació econòmica de pagament únic, meritada i no percebuda el dia de l'entrada en vigor d'aquesta llei, s'ha de fer per l'import proporcional als mesos meritats i es pot ajornar fins a un termini de cinc anys a comptar de la data de la resolució ferma del reconeixement exprés.

De tota manera, el Síndic ha suggerit a l'Administració que es faci efectiva la prestació ja aprovada al més aviat possible i li ha recordat que la finalitat d'aquestes prestacions és donar suport econòmic a les famílies amb infants per raó de l'atenció que dediquen a la cura dels fills, i que de l'efectivitat d'aquestes prestacions en depèn l'acompliment de l'objectiu pel qual van ser creades. 

Amb aquestes consideracions, el Síndic finalitza les actuacions iniciades en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/02/2012 Departament de Benestar Social i Família Resolució