Resolució
Q-01120/2013 Demora en la programació d'una visita de neurologia pediàtrica a l'Hospital Universitari Parc Taulí, de Sabadell

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Problemes de salut i/o discapacitat en l'infant
Data d'inici 15/02/2013
Data de l'últim moviment 21/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en la programació d'una visita de neurologia pediàtrica a la seva filla a l'Hospital de Sabadell de la Corporació del Parc Taulí.

Exposa que la menor , que el dia 5 de maig de 2012 va tenir la primera crisi i que va ser atesa a l'Hospital Universitari Parc Taulí, de Sabadell. El 15 d'octubre de 2012 se li va programar una prova, consistent en un electroencefalograma, i una visita amb la doctora de neurologia pediàtrica. Tot i això, sembla que a causa d'un error en la programació no es va poder dur a terme la visita perquè la doctora no visitava aquell dia, però els van indicar que es programaria una visita amb caràcter urgent.  

Tanmateix, passats quatre mesos encara no s'havia programat aquesta visita que queda pendent i, en conseqüència, tampoc no s'ha informat la promotora dels resultats de la prova mèdica que es va fer a la seva filla.

Contingut

El Síndic constata que el temps transcorregut abans de poder accedir a l'especialista i dur a terme les proves diagnòstiques és superior als cinc mesos, la qual cosa vulnera drets relacionats amb l'accés a l'atenció sanitària i amb l'atenció dins d'un temps adequat a la condició patològica i d'acord amb criteris d'equitat, previstos en la Carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l'atenció sanitària.

De l'informe tramès també es desprèn que el 6 de febrer de 2013 la menor va ser visitada al servei d'Urgències de l'Hospital de Sabadell, des del qual se li va sol·licitar una visita de control al servei de Neurologia Pediàtrica, programada per al 14 de maig de 2013, termini d'espera superior als tres mesos.

Tot i que el Departament de Salut ha informat que actualment està tramitant el decret que garantirà el temps màxim d'espera per accedir a determinades proves diagnòstiques a càrrec del Servei Català de la Salut, el Síndic demana al Departament de Salut que revisi l'organització i el funcionament del servei afectat i que estudiï la possibilitat d'introduir millores que contribueixin a prevenir els errors detectats i també a reduir, si escau, el temps d'espera per accedir al servei de Neurologia Pediàtrica i a les proves diagnòstiques corresponents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/03/2013 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2013 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/11/2013 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/05/2014 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
26/08/2014 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
14/10/2014 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/10/2014 Departament de Salut Irregularitat
20/10/2014 Servei Català de la Salut SCS Irregularitat
21/10/2014 Departament de Salut Seguiment finalitzat