Resolució
Q-01130/2015 Demora en una intervenció quirúrgica a l'Hospital de Granollers

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 19/02/2015
Data de l'últim moviment 30/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora per ser intervinguda de l'esquena a l'Hospital de Granollers. Segons indica, fa vint-i-vuit mesos que està en llista d'espera i el seu estat actual no li permet dur a terme pràcticament cap de les activitats de la vida diària.

Segons el Departament de Salut, la persona interessada està en llista d'espera des del 31 de desembre de 2014 i està previst que la intervenció es faci durant el primer semestre de 2016. 

El Síndic recorda que l'Ordre SLT/102/2015, de 21 d'abril, per la qual s'estableixen els terminis de referència per a l'accessibilitat a les prestacions sanitàries que són a càrrec del Servei Català de la Salut, estableix un termini de referència d'accés de noranta dies en cas que es tracti d'una intervenció quirúrgica de prioritat preferent, de cent vuitanta dies en cas de prioritat mitjana i de tres-cents seixanta-cinc dies en cas de prioritat baixa. 

Tot i que en aquest cas no es concreta quina és la prioritat establerta, tot sembla indicar que ara per ara aquesta intervenció té prioritat baixa. D'acord amb això, la previsió d'intervenció durant el primer semestre del proper any suposaria un incompliment dels terminis de referència esmentats i és per això que el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè es programi la intervenció dins del termini de referència previst i es comuniqui a la persona interessada la data en què es durà a terme la intervenció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/02/2015 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/07/2015 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/08/2015 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2015 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
02/11/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació