Resolució
Q-01136/2014 Disconformitat amb la denegació d'un ajut de menjador corresponent al curs 2013/2014

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 21/02/2014
Data de l'últim moviment 09/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la denegació de l'ajut de menjador corresponent al curs 2013/2014 de la seva filla de set anys. Exposa que el Consorci d'Educació de Barcelona va considerar que es trobava ?fora del llindar establert en convocatòria?.

Contingut

Des d'una perspectiva formal, el Síndic no aprecia irregularitat per part del Consorci d'Educació de Barcelona en l'aplicació dels criteris establerts en les bases per a la convocatòria dels ajuts de menjador escolar. 

Cal tenir en compte, però, que una convocatòria d'ajuts de menjador escolar té per objectiu garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés de l'alumnat a aquest servei educatiu, i que la persona interessada aporta documentació que acredita les dificultats d'accés a aquest servei per raons econòmiques i també la necessitat d'aquest suport. 

Per tant, el Síndic demana al Consorci d'Educació de Barcelona, d'una banda, que modifiqui els criteris previstos en la convocatòria dels ajuts de menjador escolar de cara al curs 2014/2015 per tal que incloguin les causes sobrevingudes, convenientment acreditades, en l'atorgament dels ajuts, a fi de garantir efectivament la igualtat d'oportunitats en l'accés al servei de les famílies que hagin vist empitjorades les seves condicions socials i econòmiques; i de l'altra, que vetlli, com a administració responsable de garantir el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats, per garantir el suport econòmic a la família afectada, suport que pot provenir tant del Consorci com de l'Ajuntament de Barcelona (mitjançant el seguiment corresponent). 

En vista d'aquestes consideracions, el Síndic també demana a l'Ajuntament de Barcelona que prolongui fins a final de curs el suport econòmic atorgat a la família afectada, en cas que la seva situació econòmica no hagi millorat i que el Consorci d'Educació de Barcelona no hagi previst cap ajut específic per a aquests casos de precarietat econòmica sobrevinguda.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/03/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/04/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/04/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/05/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
05/05/2014 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
04/06/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
06/06/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Irregularitat
06/06/2014 Ajuntament de Barcelona Irregularitat
09/06/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Seguiment finalitzat
09/06/2014 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat