Resolució
Q-01142/2011 Disconformitat amb l'Ajuntament d'Olivella per l'emissió de quotes urbanístiques corresponents a una finca d'aquest municipi.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 01/03/2011
Data de l'últim moviment 26/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Olivella Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'emissió de quotes urbanístiques al seu nom corresponents a una finca d'Olivella.

Exposa que va adquirir la finca sobre la qual recauen les quotes urbanístiques en data 21 de març de 2005, i que en el moment de l'adquisició la finca estava lliure de càrregues i gravàmens. Per aquest motiu, considera que no pot ser subjecte passiu de les quotes que es reclamen.

Contingut

D'acord amb l'article 19 del Reial decret legislatiu 2/2008, de 20 de juny, que aprova el Text refós de la Llei del sòl; l'article 38.2 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, que aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme, i l'article 27.3 del Decret 305/2006, de 18 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei d'urbanisme, en cas de transmissions de finques per qualsevol causa o títol, els nous titulars se subroguen en els drets i deures urbanístics de les persones propietàries anteriors.

És conforme a dret per tant, l'emissió de quotes urbanístiques a nom del promotor, en tant que és el titular de la finca des de l'any 2005. Tot això, sens perjudici de les possibles accions civils de rescabalament que pugui exercir contra el venedor de la finca, o les possibles accions de responsabilitat patrimonial que pugui dur a terme contra l'Administració si s'acredita un nexe causal entre un funcionament anormal de l'Administració, en aquest cas per incompliment de l'obligació legal d'inscriure en el Registre de la Propietat el projecte de reparcel·lació, i la producció d'un dany que el promotor no té el deure jurídic de suportar. 

No obstant això, el Síndic recorda a l'Ajuntament d'Olivella el deure legal d'inscriure en el Registre de la Propietat el projecte de reparcel·lació i, consegüentment, l'afectació de finques al pagament de les càrregues d'urbanització.

En vista del que s'ha exposat, el Síndic dóna per tancades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

31/03/2011 Ajuntament d'Olivella Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2011 Ajuntament d'Olivella Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2011 Ajuntament d'Olivella Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/10/2011 Ajuntament d'Olivella Resolució