Resolució
Q-01155/2014 Manca de resposta a una sol·licitud de prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 24/02/2014
Data de l'últim moviment 29/01/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a la seva sol·licitud de prestació de la renda mínima d'inserció de 29 de juliol de 2013. 

Manifesta que aquesta manca de resposta li comporta un greuge, atès que té tres fills menors a càrrec, és soltera i està pendent de ser desnonada.

Contingut

El Departament d'Empresa i Ocupació indica que no queda acreditada la guarda i custòdia dels tres fills de la promotora ni les corresponents reclamacions per impagament de la pensió d'aliments, i que per aquest motiu s'ha desestimat la prestació econòmica, atès que no queda acreditada la unitat familiar de referència.

Tenint en compte que la persona interessada manifesta que no ha rebut cap requeriment per part de l'Administració de la documentació concreta i exacta que fonamenta la resolució presa, per tal de fonamentar la resolució, i tal com indica la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, cal que el Departament faci un requeriment formal a la persona interessada en què s'indiqui la documentació concreta necessària per tal que aquesta persona acrediti els extrems que no han permès valorar si li correspon o no percebre la renda mínima d'inserció, tals com la unitat familiar.

Per tant, el Síndic suggereix al Departament que anul·li la resolució mitjançant la qual es desestima la sol·licitud de prestació econòmica de renda mínima d'inserció i que requereixi la persona interessada perquè aporti la documentació que consideri convenient per tal de valorar si li correspon percebre la prestació que sol·licita.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/03/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
04/11/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/12/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/01/2015 Departament d'Empresa i Ocupació No irregularitat
29/01/2015 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom No irregularitat

Expedients Relacionats

AO-03497/2013