Resolució
Q-01181/2011 Disconformitat amb l'Institut Català de la Salut pel procediment de la convocatòria d'oferta pública per a auxiliars d'infermeria 2010.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 02/03/2011
Data de l'últim moviment 26/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, que té una discapacitat del 33%, manifesta el seu desacord amb el fet que no es va tenir en compte l'esmena que va formular en data 22 de juny de 2010 de la sol·licitud presentada per poder participar en la convocatòria d'oferta pública de l'Institut Català de la Salut (en endavant ICS) per a auxiliars d'infermeria 2010.

Segons explica, en data 16 de juny de 2010 es van publicar les llistes provisionals de les persones admeses i excloses per participar en la convocatòria esmentada, en què l'aspirant va resultar exclosa per manca de pagament de la taxa.

Tanmateix, la promotora ja havia fet constar a la seva sol·licitud una discapacitat i, per aquest motiu i basant-se en l'apartat 3.8 de les bases de la convocatòria, va formular al·legacions.

Igualment, en data 22 de juny de 2010 va demanar fer una esmena en la sol·licitud de participació en la convocatòria, atès que es va adonar que, tot i haver al·legat una discapacitat, s'havia equivocat a l'hora de marcar la casella ?opto a les places per la via de reserva? per la mateixa raó.

Tot i que la reclamació va ser formulada dintre del termini de 10 dies des de la publicació de les llistes provisionals, en les llistes definitives només es va esmenar l'error relatiu a la taxa, que no havia de pagar, però no hi va haver cap resposta a l'esmena formulada i el seu nom va continuar constant a les llistes del torn lliure en comptes del torn lliure via reserva.

Igualment, en el llistat provisional de notes de data 30 de novembre de 2010, el seu nom continuava a les llistes de torn lliure, en què la puntuació mínima per superar el primer exercici era de 42,188 punts pel torn lliure, a diferència dels 30 punts per als aspirant que optaven per la via de reserva.

La persona interessada va formular una nova reclamació en què demanava la revisió del llistat provisional de notes del primer exercici perquè no figurava en el llistat del torn lliure per via de reserva, i va sol·licitar que es corregís novament la seva prova per considera que superava la puntuació mínima atès que havia obtingut 31,875 punts.

En data 24 de gener de 2011 va rebre un escrit de resposta que confirmava, únicament, la qualificació obtinguda corresponent al primer exercici i en què s'esmentaven els criteris de correcció, però no es feia referència a la seva reclamació relativa al llistat en què hauria d'haver figurat el seu nom.

Contingut

En l'informe tramès per l'ICS, s'esmenta que en conseqüència de la reclamació de la persona interessada ?la van canviar a la llista de les persones que opten a places del torn lliure amb necessitat d'adaptació? quan aquesta ja era la petició inicialment formulada i, en conseqüència, no es va fer el canvi sol·licitat, sinó l'esmena d'ofici relativa a l'error administratiu sobre l'exempció de la taxa, perquè no s'havia tingut en compte la seva condició de persona amb discapacitat, però no perquè s'hagués fet cap esmena en el sentit demanat per la persona interessada.

Igualment, referma la voluntat de la persona interessada d'optar a les places per la via de reserva el fet que va presentar dintre del termini establert a l'apartat b) de la base 3.9 de la convocatòria el dictamen actualitzat vinculant de les seves condicions psíquiques o físiques o sensorials, document que d'acord amb les bases no havien de presentar les persones que tot i tenir reconeguda la condició legal de disminuïdes no volguessin accedir a les places per la via de reserva. 

En conseqüència, tot i que la persona interessada va obtenir en el primer exercici una nota (31,875 punts) que li hagués permès continuar en el procediment selectiu -atès que la nota de tall per a les persones que van optar a les places per la via de reserva era de 30 punts- el cert és que va quedar exclosa del procediment de selecció, perquè per a les persones aspirants pel torn lliure la puntuació mínima per a la superació del primer exercici va quedar establerta en 42,188 punts. 

Ateses les consideracions efectuades i la documentació aportada per la reclamant, el Síndic demana a l'ICS que doni les ordres oportunes per tal que es revisi tota la documentació presentada per la persona interessada relativa a la seva participació en el procés selectiu i, atès que l'Administració no va fer l'esmena en el sentit que ella havia demanat, s'ordeni la retroacció de les actuacions administratives al moment en què es va fer cas omís de la seva reclamació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/03/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/05/2011 Institut Català de la Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2011 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/09/2011 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/12/2011 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/04/2012 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/07/2012 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/10/2012 Departament de Salut Resolució