Resolució
Q-01290/2010 Irregularitats de l'Ajuntament de Reus en la tramitació d'un expedient sancionador per una infracció de trànsit.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 18/03/2010
Data de l'últim moviment 17/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Reus Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa denuncia diferents irregularitats de l'Ajuntament de Reus pel que fa a la tramitació d'un expedient sancionador per una infracció de trànsit.

En primer lloc, a la notificació de la denúncia consta com a fet denunciat "circular amb un vehicle pertorbant la tranquil·litat pública, sense limitar al màxim els sorolls produïts pel vehicle". No obstant això, en la resolució sancionadora de data 14 de desembre de 2009, el consistori fa constar com a fet denunciat "pertorbar la tranquil·litat accionant el clàxon", i en el contingut d'aquesta resolució es fa referència al fet que es tracta d'una denúncia formulada per estacionament incorrecte per motius de senyalització.

Finalment, la persona interessada mostra la seva disconformitat amb la manca de resposta al recurs de reposició que va formular contra la resolució sancionadora en data 28 de gener de 2010.

Contingut

L'Ajuntament de Reus indica que la persona interessada va ser sancionada per pertorbar la tranquil·litat pública accionant el clàxon. 

En la notificació de la denúncia que es va efectuar al domicili del promotor constava com a fet denunciat "circular amb un vehicle pertorbant la tranquil·litat pública, sense limitar al màxim els sorolls produïts pel vehicle", per infracció de l'article 20 de l'Ordenança municipal de circulació.

Així mateix, en la butlleta de denúncia que ha facilitat l'Ajuntament de Reus, com a fet denunciat es fa constar també "circular amb el vehicle pertorbant la tranquil·litat pública i sense limitar els sorolls produïts pel vehicle (accionant el clàxon de manera repetitiva sense cap motiu)".

D'acord amb aquesta informació, no s'aprecia irregularitat en el fet denunciat imputat. 

En qualsevol cas, en la notificació de la resolució sancionadora per la qual es desestimen les al·legacions presentades, es fa constar com a fet denunciat "pertorbant la tranquil·litat accionant el clàxon" i també consta el precepte infringit, article 20 de l'Ordenança municipal de circulació, per la qual cosa la persona interessada disposava de la informació necessària per saber la infracció denunciada.

D'altra banda, l'informe de l'Ajuntament de Reus reconeix que en la resolució sancionadora de data 14 de desembre de 2009 es fa referència en un dels apartat a l'estacionament incorrecte per motius de senyalització, i que es tracta d'un error material que en cap cas suposa que s'hagi de treure la sanció ni invalidar la resolució, tal com demanava el promotor en el recurs de reposició que va presentar. 

En aquest sentit, el Síndic recorda al consistori que l'article 105 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes, tal com va succeir en la resolució sancionadora de data 14 de desembre de 2009.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/04/2010 Ajuntament de Reus Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Reus Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/11/2010 Ajuntament de Reus Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2011 Ajuntament de Reus Resolució