Resolució
Q-01297/2010 Manca d'execució de l'Ajuntament de l'Ampolla de les mesures correctores requerides per les molèsties causades pels fums d'una xemeneia d'un bar.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 18/03/2010
Data de l'últim moviment 03/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Ampolla Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els propietaris d'un habitatge de l'Ampolla es queixen que l'Ajuntament no hagi ordenat l'execució de les mesures correctores que, per Decret d'alcaldia de 14 de juliol de 2009, va requerir a la titular d'un establiment del bar arran de les molèsties causades pels fums i les males olors ocasionats pel funcionament d'una xemeneia d'obra. Aquesta xemeneia confronta amb la barana de la terrassa de l'habitatge dels promotors.

Les persones interessades manifesten que actualment els propietaris de l'establiment tenen el local en venda. Tanmateix, temen que si es fa un traspàs de la llicència aquesta problemàtica es tornarà a desencadenar per la manca d'execució de les mesures correctores.

Els promotors també indiquen que, en la resolució municipal dictada, d'acord amb un informe tècnic de la Diputació de Tarragona, no es va fixar cap termini per dur a terme les mesures. Aquest fet deixa en la completa indeterminació la garantia de l'execució i la possibilitat d'iniciar qualsevol procediment d'execució subsidiària o precinte per manca de compliment voluntari i dins del termini del requeriment acordat.

Contingut

L'Ajuntament de l'Ampolla, en dos escrits de resposta, dóna compte dels acords adoptats per la Junta de Govern: l'un, de 17 de desembre de 2010, en què s'atorgava un mes al nou titular de l'establiment perquè acredités el compliment del Decret d'alcaldia a qui es va condicionar el canvi de titularitat de la llicència. L'altre, de 9 de febrer de 2011, pel qual el titular de l'activitat acreditava haver deixat sense ús la barbacoa i la xemeneia, que va passar a convertir-se en un expositor de begudes.

En vista de la informació facilitada, el Síndic suggereix ordenar la retirada o el desmuntatge de la xemeneia o fumeral, si ara s'utilitza la barbacoa com a expositor de begudes. O bé suggereix que la xemeneia torni a quedar per sota de la barana de la terrassa dels promotors, tal com estava abans que els anteriors amos de l'establiment l'enlairessin, amb les molèsties que aquesta circumstància els va ocasionar.

Amb aquest suggeriment, es finalitza aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/06/2010 Ajuntament de l'Ampolla Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2010 Ajuntament de l'Ampolla Reiteració posterior a la primera
27/12/2010 Ajuntament de l'Ampolla Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/03/2011 Ajuntament de l'Ampolla Resolució