Resolució
Q-01301/2015 Queixa referida als problemes que comporta el fet que a Vallbona d'Anoia hi hagi dues cases amb el mateix número de carrer

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 25/02/2015
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vallbona d'Anoia Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa els problemes que pateix a causa de l'existència d'una altra casa al municipi de Vallbona d'Anoia amb el mateix número de carrer que la seva. Segons sembla, aquesta altra casa té doble numeració, l'antiga i l'actual.

L'Ajuntament ha informat que ha fet arribar un escrit a la veïna que té doble numeració perquè retiri la rajola amb la numeració antiga i mantingui el número que li correspon actualment, de conformitat amb el que estableix l'article 9 de l'Ordenança reguladora de l'entorn urbà i intervenció administrativa en els actes d'edificació i ús del sòl de Vallbona d'Anoia. Tot i això, aquesta veïna al·lega que no incompleix l'Ordenança amb la coexistència de la numeració antiga, ja que el número que li correspon està perfectament exhibit. 

El Síndic posa de manifest que l'article 9 de l'Ordenança reguladora de l'entorn urbà i d'intervenció administrativa de l'Ajuntament de Vallbona estableix que ?tots els edificis ubicats en sòl urbà hauran d'exhibir la placa indicadora del número que els correspongui al vial o plaça on l'immoble es trobi situat, d'acord amb el model oficial normalitzat i la numeració fixada per l'Ajuntament?. Per tant, és clara la voluntat de l'Ajuntament de homogeneïtzar la placa indicadora del número, d'acord amb el model oficial i la numeració fixada, unificació que precisament té per finalitat evitar situacions de confusió a l'hora d'identificar el número de carrer. En definitiva, es tracta de garantir la seguretat jurídica. 

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que resolgui les al·legacions presentades durant el tràmit d'informació pública, de manera que la resolució emesa garanteixi la seguretat jurídica i el compliment del principi de legalitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/03/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
29/04/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/09/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Segona reiteració / Obstaculització
23/09/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/11/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Resolució pendent d'acceptació
21/12/2015 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Ajuntament de Vallbona d'Anoia Resposta a la resolució pendent d'acceptació