Resolució
Q-01313/2011 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de l'Arboç i el Departament d'Ensenyament per la gestió d'una escola bressol.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 09/03/2011
Data de l'últim moviment 06/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Arboç Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa en relació amb l'augment de les quotes d'una escola bressol i la reducció del nombre de personal.

Contingut

En el seu informe de resposta, l'Ajuntament de l'Arboç assenyala que la llar d'infants esmentada compleix la ràtio mínima establerta a l'article 11 del Reial decret 286/2006.
 
Quant a les tarifes, informa que en qualsevol cas són les més baixes en relació amb tots els municipis de l'entorn territorial.

Un cop analitzada aquesta informació, el Síndic indica que cal tenir en compte que l'escola bressol comprèn ensenyaments que no tenen declarada la gratuïtat i que, d'acord amb això, l'Ajuntament té la potestat de fixar les quotes del servei amb un marge de discrecionalitat

Finalment, el Síndic ha comunicat a l'Ajuntament de l'Arboç que considera que les variacions en la quota s'haurien d'ajustar al calendari escolar, i que s'haurien d'haver dut a terme amb antelació suficient perquè les famílies tinguessin coneixement de l'increment de les tarifes i de l'import final en el moment de formalitzar la preinscripció o en tot cas en el moment de confirmar la matrícula, i no durant els mesos d'agost i setembre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/03/2011 Ajuntament de l'Arboç Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/04/2011 Ajuntament de l'Arboç Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2011 Ajuntament de l'Arboç Resolució