Resolució
Q-01363/2012 Queixa per haver quedat exclòs de la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya per no haver superat la prova psicotècnica

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 27/02/2012
Data de l'últim moviment 10/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Justícia Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta el seu malestar pel fet d'haver quedat exclòs de la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya per no haver superat la prova psicotècnica. 

Exposa que en data 15 de febrer de 2012 va presentar un recurs extraordinari de revisió però que encara no ha rebut la notificació de la resolució.

Manifesta que en convocatòries anteriors quedaven exempts de l'exercici psicotècnic els aspirants del torn de promoció interna i els aspirants del torn lliure que prestessin o haguessin prestat serveis durant un període mínim de sis mesos com a personal interí dels cossos tècnics d'especialistes o auxiliar tècnic, grup serveis penitenciaris, en els dos anys immediatament anteriors a la data de publicació de la resolució en el DOGC, i els qui ja haguessin superat aquest exercici en algun procés selectiu o de borsa per a la cobertura d'interinatges per raó d'urgència del cos esmentat. 

En aquest sentit, el promotor assenyala que ha estat funcionari interí del cos tècnic d'especialistes i que va aprovar el test psicotècnic de les dues convocatòries anteriors i també el de la borsa d'interinatge el juliol de 2009.

Contingut

En vista del contingut de l'informe tramès per la Direcció General de Serveis Penitenciaris, el Síndic entén que la petició escrita de revisió efectuada per la persona interessada per escrit de 6 de juliol de 2010 ha estat parcialment atesa arran de la comunicació tramesa al promotor per comparèixer a la Direcció General a fi de revisar la correcció del resultat del psicotècnic. No obstant això, al marge d'ensenyar-li l'exercici, el Síndic entén que seria procedent donar a la persona interessada una resposta escrita.

Cal tenir en compte que l'apartat 12.2 de les bases de la convocatòria estableixen que les persones interessades poden interposar recurs d'alçada contra els actes de tràmit del tribunal qualificador que decideixin o determinin la impossibilitat de continuar el procés selectiu.

Per aquest motiu, el Síndic entén que l'escrit del promotor de 6 de juliol de 2010, considerat com a recurs d'alçada interposat contra l'acte de tràmit del tribunal qualificador que el va declarar no apte en l'exercici de la prova psicotècnica, hauria de ser resolt de forma expressa. L'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions públiques catalanes estan obligades a dictar resolució expressa en tots els procediments.

I la resolució d'aquest recurs ha de recollir els motius pels quals el tribunal va considerar que l'aspirant no s'adequava al perfil professional del cos objecte de la convocatòria aprovat pel tribunal qualificador. Això, a parer de Síndic, no és altra cosa que fer constar quins van ser els factors que el tribunal qualificador va determinar, amb caràcter previ a l'exercici, que havia de tenir l'aspirant per ser considerat ?apte? i en quina mesura la persona interessada no els va assolir.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/05/2012 Direcció General de Serveis Penitenciaris Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/06/2012 Direcció General de Serveis Penitenciaris Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/06/2012 Departament de Justícia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2012 Departament de Justícia Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/11/2012 Departament de Justícia Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/01/2013 Departament de Justícia Resolució
10/01/2013 Departament de Justícia Seguiment finalitzat