Resolució
Q-01446/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires a diverses reclamacions arran d'un incident al complex esportiu municipal.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Educació en el lleure, oci i activitats esportives de l'infant
Data d'inici 15/03/2011
Data de l'últim moviment 27/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa refereix que el juliol de 2010 el seu fill de tres anys va estar a punt d'ofegar-se durant un curs de natació al complex esportiu municipal de Sant Esteve Sesrovires, atès que ni la monitora ni el socorrista prestaven atenció als nens. 

La persona interessada exposa que ha presentat diverses reclamacions a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i al centre esportiu municipal però no ha rebut cap tipus de resposta. Els escrits són de juliol de 2010 i de febrer de 2011.

Contingut

A la resposta tramesa per l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires s'adjunten els informes tècnics de 12 de juliol de 2010 del responsable d'esports del complex esportiu, l'escrit de data 12 de juliol de 2010 de la monitora del curs de natació, l'escrit de data 13 de juliol de 2010 del socorrista i un escrit de data 11 de març de 2011 de la regidora d'esports. 

El Síndic observa que, d'una banda, s'addueix que l'actuació del socorrista i de la monitora va ser correcta, que les mesures de seguretat del complex esportiu són les adequades i s'adequen a la normativa vigent, i que la formació de tots els monitors i socorristes són les necessàries per tal de dur a terme les tasques de monitoratge de natació i socorrisme aquàtic.

D'altra banda, les persones interessades consideren que va haver-hi negligència en l'actuació del socorrista i de la monitora.

De la documentació esmentada més amunt, se'n desprèn una contradicció de relats sobre l'incident ocorregut que fa difícil al Síndic la tramitació d'aquesta queixa. 

És per això, i tenint en compte que el fill de les persones interessades continua assistint a les classes de natació que s'imparteixen en aquest complex esportiu, que el Síndic considera que és necessari el restabliment de la mútua confiança a fi i efecte que l'activitat es desenvolupi amb la màxima normalitat.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires que extremi les mesures de vigilància i seguretat en el desenvolupament dels cursos de natació, en interès superior dels infants que hi participen, a fi i efecte que no es torni a produir un incident com aquest.

Més endavant, el Síndic ha rebut un nou escrit de la promotora de la queixa, en el qual explica que en els cursos anuals de natació que s'imparteixen en aquest complex esportiu hi ha un sol socorrista, la qual cosa comporta que quan els nens han d'anar al servei, és el socorrista qui els acompanya, i en el temps que transcorre des que porta l'infant al servei i torna, no hi ha ningú vigilant la piscina.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic es torna a adreçar a l'Ajuntament per suggerir-li que es prenguin les mesures necessàries a fi i efecte que els nens que participen en els cursos de natació estiguin constantment vigilats per un socorrista.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/03/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/04/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Resolució
13/07/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/07/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/09/2011 Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires Resolució