Resolució
Q-01459/2012 Disconformitat amb l'Ajuntament de la Torre de Claramunt per l'augment de la taxa de recollida d'escombreries o per la manca de resposta a diversos escrits

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 29/02/2012
Data de l'últim moviment 28/12/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Torre de Claramunt Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'increment que en els darrers exercicis fiscals ha experimentat la taxa de recollida d'escombreries que abona a l'Ajuntament de la Torre de Claramunt.

També es queixa de la manca de resposta de l'Ajuntament a dos escrits que va presentar, el primer el mes de novembre de 2011 i el darrer el 3 de maig de 2012, tots dos per via telemàtica.

Contingut

Pel que fa a l'increment de la taxa de recollida d'escombreries, el Síndic recorda que les administracions locals, mitjançant els mecanismes legals previstos en el Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, que regula el Text refós de la Llei d'hisendes locals, estan habilitades per establir les taxes i, si escau, incrementar-les.

Certament, en un marc de crisi econòmica aquests increments esdevenen un gravamen fiscal que per a una part dels contribuents pot suposar un esforç econòmic més que considerable, però aquests increments no sempre suposen actes administratius que vulnerin drets fonamentals dels ciutadans.

Pel que fa a la manca de resposta als escrits de la persona interessada, el Síndic recorda a l'Ajuntament l'obligació legal de donar resposta expressa i motivada als escrits, a les peticions i als recursos que presenten els administrats, i li demana que, si encara no ho ha fet, doni resposta a les sol·licituds presentades per la reclamant.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/06/2012 Ajuntament de la Torre de Claramunt Resolució
14/06/2012 Ajuntament de la Torre de Claramunt Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
28/06/2012 Ajuntament de la Torre de Claramunt Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
28/12/2012 Ajuntament de la Torre de Claramunt Seguiment finalitzat