Resolució
Q-01464/2011 Disconformitat amb la denegació de la prestació d'atur.

Matèries
Polítiques socials
Treball i pensions
Prestació d'atur
Data d'inici 16/03/2011
Data de l'últim moviment 26/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa va fer una sol·licitud per a la Renda formació autònoms dins del marc del projecte IMPULS. Segons indica la persona interessada, va rebre una notificació conforme li havia estat denegat l'ajut pel fet que havia finalitzat el període per presentar les sol·licituds el 31 de desembre de 2010. Exposa que no va ser informat per l'Oficina de Treball de la Generalitat (en endavant OTG) que el termini per presentar la sol·licitud per a la Renda formació autònoms finalitzava el 31 de desembre de 2010.

Contingut

El Síndic fa avinent al promotor de la queixa que l'Ordre TRE/77/2010, de 19 de febrer, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de l'ajut temporal extraordinari i Renda formació autònoms disposa en l'article 2 que el termini per presentar la sol·licitud de l'ajut era el 31 de desembre de 2010.

Ara bé, l'article 4.c d'aquesta Ordre regula els requisits que han de complir les persones beneficiàries per gaudir de l'ajut: Estar en situació de desocupació i ser demandant d'ocupació inscrit a l'oficina de treball corresponent del Servei d'Ocupació de Catalunya (en endavant SOC) durant dos mesos ininterrompudament. 

Així doncs, si el dia 8 de novembre de 2010 el promotor es va adreçar a l'OTG per tramitar la seva inscripció al SOC, tot i que la sol·licitud la presentava abans de la finalització del termini (el 31 de desembre de 2010), aquell dia encara no complia el requisit de l'exigència dels dos mesos inscrit com a demandant d'ocupació, per la qual cosa igualment li hauria estat denegat l'ajut. 

El SOC reconeix que no va indicar al promotor de la queixa quin era el darrer dia de presentació de la sol·licitud de l'ajut tot i que, certament, es podia haver consultar en l'Ordre que regulava aquest ajut. 

En tant que el promotor de la queixa encara no reunia els requisits per sol·licitar l'ajut, el Síndic no pot considerar que la informació que el SOC va facilitar al promotor de la queixa li produís un perjudici. 

No obstant això, el Síndic s'ha adreçat de nou al SOC i li ha indicat que cal donar la informació dels ajuts com més complerta millor, i indicar sobretot els terminis que poden impedir que la persona gaudeixi del dret de presentar la seva sol·licitud.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/05/2011 Servei d'Ocupació de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/05/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/06/2011 Servei d'Ocupació de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/10/2011 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució