Resolució
Q-01507/2011 Problemes a l'hora de cobrar un deute de l'Ajuntament de Castellterçol per la realització d'unes obres.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 17/03/2011
Data de l'últim moviment 08/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Castellterçol Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa per la manca de pagament de l'Ajuntament de Castellterçol de dues factures relatives a les obres d'urbanització d'un carrer d'aquest municipi.

D'acord amb els antecedents aportats pel promotor de la queixa,  ambdues parts van formalitzar un acord de reconeixement de deute i renúncia als interessos generats, amb compromís de pagament durant el mes de març de 2010.

Tot i això, sembla el pagament d'aquesta quantitat encara no s'ha fet efectiu.

Contingut

El Síndic indica a l'Ajuntament de Castellterçol que l'acord al qual fa referència el promotor, en cas que es formalitzés, implicaria una renúncia del promotor al cobrament d'interessos ja meritats sobre un deute vençut i exigible des de fa temps. 

Des d'aquesta perspectiva, el Síndic destaca que existeix un deute vençut, reconegut i pendent de pagament, i que l'obligació municipal de fer-hi front, tant al deute principal com als interessos generats, no està condicionada a la formalització de cap acord transaccional. 

Ara bé, si no es formalitza aquella proposta d'acord, el deute més els interessos generats per l'endarreriment en el pagament són l'obligació concreta i exigible a la qual l'Ajuntament de Castellterçol ha de fer front, per evitar un perjudici més gran als creditors del que ja deriva d'un més que notable endarreriment.

El Síndic informa el consistori que entén que és l'Ajuntament de Castellterçol qui ha d'assumir el compromís de fer efectiu aquell deute en el termini més curt possible i en la quantia total de l'obligació concreta, o bé en la quantia que s'acordi voluntàriament amb els creditors, sense que aquesta obligació es pugui considerar pendent de concreció o supeditada a la formalització d'un document transaccional.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/08/2011 Ajuntament de Castellterçol Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2011 Ajuntament de Castellterçol Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/11/2011 Ajuntament de Castellterçol Resolució