Resolució
Q-01511/2015 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una instància relativa a les obres d'una finca

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 05/03/2015
Data de l'últim moviment 20/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a la instància que va presentar en data 29 de desembre de 2014, en què exposava que s'havia donat llicència d'obres per reparar una finca afectada d'aluminosi però creu que en el projecte que va presentar la comunitat no es feia cap esment a aquesta patologia estructural. El promotor demanava a l'Ajuntament que l'informés sobre l'expedient de llicència d'obres, tant pel que fa a la documentació presentada amb la sol·licitud com pel que fa a la llicència.

L'Ajuntament ha tramès al Síndic la informació que havia demanat el promotor, però no indica si s'ha donat resposta a les seves peticions. En conseqüència, el Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

L'obligació de donar resposta a les sol·licituds que els ciutadans i ciutadanes adrecen a l'Administració forma part del dret a una bona administració, reconegut en l'article 30 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i regulat a l'article 22 de la Llei 26/2010, que inclou el dret a obtenir una resolució expressa i que sigui notificada dins del termini legalment establert.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Barcelona que notifiqui formalment al promotor, en resposta a les seves instàncies, la informació que s'ha tramès a aquesta institució.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/03/2015 Districte de l'Eixample Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/04/2015 Districte de l'Eixample Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/07/2015 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
20/11/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació

Expedients Relacionats

Q-01512/2015