Resolució
Q-01546/2015 Manca de resposta del Departament de Salut a una sol·licitud de rescabalament de despeses mèdiques

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 06/03/2015
Data de l'últim moviment 04/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa que l'Administració no ha donat resposta ni a la sol·licitud de rescabalament de despeses que va presentar el 30 de juliol de 2014, ni a l'escrit que va presentar posteriorment per reclamar la resolució o, en cas contrari, l'emissió d'un certificat acreditatiu del silenci administratiu. 

L'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que quan les normes reguladores dels procediments no fixin el termini màxim per emetre una resolució, aquest és de tres mesos. En aquest cas concret, doncs, aquest termini s'ha superat amb escreix. Per tant, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè es resolgui de manera expressa la sol·licitud de rescabalament de despeses que va presentar el promotor i se li notifiqui.

D'altra banda, pel que fa a l'escrit que va presentar el promotor en què demanava que s'emetés una resolució o, en cas contrari, s'emetés un certificat acreditatiu del silenci administratiu que expressés el significat d'aquest silenci, tampoc s'ha tramès cap resposta, tot i el termini de quinze dies per emetre aquest certificat. D'acord amb això, el Síndic suggereix al Departament que doni les ordres oportunes perquè es respongui sense més dilació l'escrit del promotor, d'una manera raonada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/04/2015 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
04/11/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació