Resolució
Q-01574/2011 Queixa relativa a l'exclusió d'una persona de l'equip de professionals adjudicatari d'un contracte per a la transcripció de discursos, per decisió del Parlament de Catalunya.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 21/03/2011
Data de l'últim moviment 09/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Parlament de Catalunya Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa presta serveis com a treballadora autònoma per a una empresa de traduccions que ha resultat diverses vegades adjudicatària del contracte per dur a terme la transcripció de les sessions del Parlament. 

Es queixa que la darrera adjudicació inclou una clàusula que permet al Parlament excloure personal de l'empresa adjudicatària i que s'ha fet servir en el seu cas per excloure-la.

Contingut

La qüestió plantejada s'ha d'emmarcar en la relació contractual establerta entre l'empresa de serveis i el Parlament. I en el marc d'aquesta relació contractual, només l'empresa adjudicatària podia qüestionar l'aplicació de la clàusula 22.6 del Plec de condicions, que permetia separar un professional de la prestació del servei.

El Síndic informa la promotora que no pot qüestionar la decisió del Parlament quan l'empresa adjudicatària no ho ha fet, ja que la decisió s'ajusta a la previsió de la clàusula 22.6 del contracte.

El Síndic destaca que una altra cosa és que el fet de deixar de prestar serveis per al Parlament en el marc d'aquell contracte hagi de comportar necessàriament que la promotora de la queixa es desvinculi de l'empresa de serveis. Aquesta qüestió dependria de les condicions de la seva relació amb aquella empresa. 

Tanmateix, aquesta és una qüestió que el Síndic no pot valorar perquè queda fora del seu àmbit d'actuació, ja que es tracta d'una relació entre particulars. Per aquest motiu, l'opció de reclamar contra l'empresa de serveis que va contractar la promotora de la queixa l'hauria de plantejar a un advocat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2011 Parlament de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2011 Parlament de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/11/2011 Parlament de Catalunya Resolució