Resolució
Q-01583/2011 Disconformitat amb la inactivitat de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola amb relació a les molèsties que causen els lladrucs de gossos

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 21/03/2011
Data de l'últim moviment 04/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament dels Hostalets de Pierola Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la inactivitat de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola amb relació a les molèsties que li causen els lladrucs dels gossos d'un veí.

El promotor considera que s'incompleix l'ordenança sobre tinença d'animals del municipi, la qual estableix que entre les 22 i les 8 hores els animals no poden estar a l'exterior. La situació la pateix des de fa tres anys. 

Exposa que va rebre un escrit de data 1 de juliol de 2010 del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament, en el qual se l'informava que s'havia actuat per tal que el propietari prengués les mesures necessàries perquè la tranquil·litat dels veïns no es veiés alterada pel comportament dels animals. No obstant això, la situació continua en el mateix punt.

Contingut

En l'informe tramès per l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola es posa de manifest que es va requerir al propietari dels gossos que complís l'ordenança reguladora de la tinença d'animals domèstics, sense que a data d'avui s'hagi iniciat cap expedient sancionador.

L'advertiment es va efectuar en data 5 de juliol de 2010, i les molèsties encara continuen, motiu pel qual el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 12 de l'Ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals domèstics estableix que els posseïdors dels animals estan obligats a adoptar les mesures necessàries perquè la tranquil·litat dels seus veïns no sigui alterada pel comportament dels seus animals, i que es prohibeix des de les 22 fins a les 8 hores deixar en patis, terrasses, galeries i balcons o altres espais oberts animals domèstics que puguin destorbar el descans dels veïns.

En aquest cas, s'ha constatat que malgrat l'advertiment de l'Ajuntament, el veí no ha adoptat cap mesura per solucionar aquest problema, motiu pel qual el Síndic recorda que l'article 60.30 de l'Ordenança citada estableix que la inobservança de les obligacions de l'ordenança que no tinguin transcendència greu per la higiene, seguretat i/o tranquil·litat dels ciutadans i ciutadanes, és considerarà infracció administrativa de caràcter lleu. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que incoï, si encara no s'ha fet, l'expedient sancionador corresponent. 

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/04/2011 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2011 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Reiteració posterior a la primera
17/11/2011 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Segona reiteració / Obstaculització
13/12/2011 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/03/2012 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resolució
04/10/2013 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Seguiment finalitzat