Resolució
Q-01588/2015 Queixa referida a l'actuació d'uns agents de la Policia Local d'Esplugues de Llobregat i a la manca de resposta de l'Ajuntament a diverses instàncies presentades en relació amb aquest assumpte

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 09/03/2015
Data de l'últim moviment 14/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa manifesta que quatre agents de la Policia Local el van amenaçar, insultar, intimidar, coaccionar i, finalment, sancionar amb una denúncia falsa. Ha sol·licitat en diverses ocasions la incoació d'expedient disciplinari a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat contra aquests quatre agents però no ha obtingut cap resposta a les seves instàncies. 

El 10 de juliol de 2015 el Síndic va donar per finalitzades les actuacions iniciades en aquest cas, ja que no va apreciar signes d'actuació irregular per part de l'Administració. El promotor, però, exposa que no se l'ha informat de la investigació interna que s'ha dut a terme, ni se l'ha escoltat en el marc d'aquesta investigació, ni se l'ha informat sobre els motius pels quals no s'han tingut en compte les proves que va aportar. Alhora, insisteix que no ha rebut cap resposta als diferents escrits que ha presentat en el decurs de l'any 2015. 

Des d'aquesta perspectiva, el promotor en aquest cas té dret que se li respongui de totes i cadascuna de les cartes que va adreçar a l'Administració i que se'l mantingui informat del curs de la investigació que s'està duent a terme. Si més no, de l'inici i el resultat de les diligències informatives instruïdes.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat que prengui les mesures oportunes per donar una resposta més extensa, exhaustiva i raonada a les diferents qüestions que planteja el promotor en els seus escrits, amb indicació de les diligències i les gestions que s'han fet per concloure la inexistència de cap actuació administrativa irregular. Concretament, li demana que el promotor sigui rebut personalment pel director de la Policia Local d'Esplugues per facilitar-li una resposta clara i congruent que pugui conduir a la resolució definitiva dels fets que denuncia.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/04/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/05/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/05/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/06/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat No irregularitat
05/08/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resolució pendent d'acceptació
21/09/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
25/09/2015 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/01/2016 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Irregularitat