Resolució
Q-01590/2011 Disconformitat amb la manca de resposta i amb l'actuació de l'Ajuntament de Reus amb relació a una petició d'un establiment de bar per poder ocupar la via pública amb una terrassa-vetllador.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 21/03/2011
Data de l'últim moviment 08/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Reus Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, que actua en representació d'una entitat titular d'un establiment amb llicència municipal per a l'exercici de les activitats de bar de restauració i bar musical al municipi de Reus, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta i amb l'actuació de l'Ajuntament d'aquest municipi amb relació a la petició feta per poder ocupar la via pública amb una terrassa-vetllador.

El promotor manifesta que el 8 d'abril de 2010 va demanar al consistori autorització per instal·lar una terrassa-vetllador a la via pública, però que de moment no disposa de resposta. Afegeix que la informació obtinguda de paraula dels serveis municipals és contrària a l'autorització.

Contingut

Com a resposta, l'Ajuntament de Reus ha tramès al Síndic una còpia del Decret de 9 d'octubre de 2009, el qual denega l'autorització d'ocupació de la via pública atès que el local disposa de llicència de bar musical i ampliació a bar (restauració), i l'article 47.1 de l'Ordenança municipal sobre l'ús de les vies i els espais públics no admet la instal·lació de terrasses als establiments de bar musicals.

L'Ajuntament també ha tramès l'informe actual de la Guàrdia Urbana, el qual informa que atès que l'activitat continua sent de bar musical, no es pot autoritzar la terrassa.

Tenint en compte aquesta informació, el Síndic fa avinent al consistori que no sembla equitatiu que un titular de llicència de bar restaurant no pugui accedir a una instal·lació de terrassa a la via pública, a la qual sí que poden accedir els establiments de la competència, pel fet que també disposi de la llicència de bar musical, ja que això el situa en una posició de desavantatge i greuge. Per tant, el Síndic entén que cal un esforç per tal de regular aquesta situació i que s'han d'adoptar mesures limitatives en l'exercici d'alguna de les dues activitats, de tipus horari o d'altres de manera que l'exercici simultani de bar restaurant i de bar musical no sigui possible si es vol disposar de terrassa.

El Síndic també recorda que la darrera demanda del promotor de data 8 d'abril de 2010 no ha estat contestada i que té dret a rebre una resposta expressa, sigui quin sigui el sentit de la resolució.

En conseqüència, el Síndic recomana a l'Ajuntament de Reus, en primer lloc, que prengui en consideració de forma congruent la sol·licitud formulada pel promotor de la queixa, i que resolgui la totalitat dels temes que s'hi plantegen i aquells que en derivin.

En segon lloc, que adopti una solució proporcional i adaptada a les circumstàncies concurrents de tal manera que el dret a disposar de terrassa a la via pública d'un establiment amb llicència de bar restaurant es preservi si l'establiment compleix els requisits que s'imposen.

I en tercer lloc, que estudiï la possibilitat, si escau, d'adaptar la normativa municipal en aquesta matèria de manera que inclogui els supòsits de doble activitat o de diverses activitats concurrents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/05/2011 Ajuntament de Reus Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/06/2011 Ajuntament de Reus Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2011 Ajuntament de Reus Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/09/2011 Ajuntament de Reus Seguiment finalitzat