Resolució
Q-01595/2012 Disconformitat amb la resposta del Departament d'Ensenyament a una reclamació relativa a la manca d'homologació d'un curs fet en un centre privat no autoritzat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres ensenyaments
Data d'inici 06/03/2012
Data de l'últim moviment 30/04/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la resposta del Departament d'Ensenyament a la reclamació que va presentar per la manca d'homologació d'un curs que va fer en un centre privat no autoritzat.

Exposa que l'octubre de l'any 2006 va contractar un curs en un centre d'estudis privat per obtenir la titulació de tècnica en educació infantil, i va obtenir el diploma corresponent amb la qualificació d'excel·lent el dia 8 de febrer de 2009.

Posteriorment, va ser convocada pel Servei d'Ocupació de Catalunya per participar en un procés de selecció per a un lloc de treball com a tècnica en educació infantil en una llar d'infants però, d'acord amb el certificat emès per la directora de l'escola bressol, no se la va poder contractar perquè no disposava de la titulació homologada pel Departament d'Ensenyament.

Tot i això, la promotora exposa que segons la publicitat que li va arribar del centre on va cursar els estudis i la informació proporcionada pel personal d'atenció al client, la titulació obtinguda seria oficial i li permetria treballar.

Contingut

Respecte de la publicitat enganyosa difosa pel centre privat d'ensenyament no autoritzat pel Departament d'Ensenyament, el Departament admet que no és clara la informació proporcionada a la pàgina web del centre pel que fa a l'obtenció de la titulació oficial i indica que considera que es tracta de publicitat enganyosa i que ?es podria requerir al centre perquè retirés aquesta publicitat, i en cas de no fer-ho es podria, fins i tot, denunciar-lo a la Fiscalia?.

Atesa aquesta informació, el Síndic suggereix al Departament que, amb relació a la difusió de publicitat enganyosa per part del centre, adopti les mesures que consideri oportunes per retirar aquesta publicitat.

Respecte de la manca de resposta expressa a l'escrit que la persona interessada va trametre a la Direcció General d'Ensenyaments Professionals Artístics i Especialitzats el 9 de juny de 2010, el Departament diu que en l'escrit no hi constava cap adreça de la persona interessada en la qual remetre la resposta.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/03/2012 Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/05/2012 Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/08/2012 Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/01/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/02/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/04/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
21/05/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
22/05/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/04/2014 Departament d'Ensenyament Irregularitat
29/04/2014 Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Irregularitat
30/04/2014 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat