Resolució
Q-01600/2014 Disconformitat amb l'embargament de comptes corrents per deutes tributaris corresponents a l'impost sobre béns immobles

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 12/03/2014
Data de l'últim moviment 30/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'embargament de comptes corrents que se li ha practicat per deutes tributaris corresponents a l'impost sobre béns immobles (en endavant IBI).

D'acord amb la documentació que aporta, en data 15 de juliol de 2010 va fer una ordre de domiciliació de tot tipus de rebut corresponents a les seves finques de la Pobla de Mafumet i de Mont-roig del Camp. També aporta diversos correus electrònics que ha intercanviat amb personal de l'organisme Base - Gestió d'Ingressos de la Diputació de Tarragona en relació amb la comunicació de la domiciliació bancària dels rebuts esmentada.

Exposa que, tot i l'existència de l'ordre de domiciliació bancària existent, se li ha practicat un embargament per deutes pendents de l'IBI i no ha rebut cap notificació anterior a l'embargament de comptes corrents. En data 9 de gener de 2014 va presentar recurs, al qual no ha rebut resposta expressa.

Contingut

Base - Gestió d'Ingressos ha tramès al Síndic còpia de la resolució emesa en resposta al recurs de reposició interposat pel promotor contra la diligència d'embargament dels seus comptes corrents. Això no obstant, no aporta la totalitat de la informació que el Síndic va sol·licitar. En conseqüència, aquesta institució reitera la sol·licitud d'informació a fi de poder estudiar l'assumpte plantejat pel promotor.

D'altra banda, el promotor manifesta que en l'escrit que va presentar en data 9 de gener de 2014 va sol·licitar informació sobre la publicació en el Butlletí Oficial de les notificacions dels procediments de recaptació seguits, atès que un dels motius d'oposició contra la diligència d'embargament era la manca de notificació de cap tràmit en el procediment de gestió i recaptació. Exposa que no se li ha donat resposta expressa sobre aquesta qüestió, ni se li ha atorgat la informació sol·licitada. 

Per tant, el Síndic suggereix a Base - Gestió d'Ingressos que doni resposta expressa al promotor sobre els actes de notificació del procediment de gestió i recaptació, i que li doni accés a la documentació sol·licitada, a fi i efecte que pugui exercir el seu dret de defensa amb plenes garanties.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/03/2014 Base - Gestió d'Ingressos Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2014 Base - Gestió d'Ingressos Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2014 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/06/2014 Base - Gestió d'Ingressos Resolució pendent d'acceptació
22/07/2014 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/08/2014 Base - Gestió d'Ingressos Resolució pendent d'acceptació
23/09/2014 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/10/2014 Base - Gestió d'Ingressos No irregularitat
30/10/2014 Base - Gestió d'Ingressos Seguiment finalitzat