Resolució
Q-01605/2011 Queixa contra l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons per no iniciar cap actuació vers un establiment de bar restaurant per un presumpte incompliment de la seva llicència d'activitats.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 22/03/2011
Data de l'últim moviment
Administracions afectades

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons per no iniciar cap actuació vers un establiment de bar restaurant per un presumpte incompliment de la seva llicència d'activitats. Exposa que aquest establiment utilitza com a aparcament una superfície de la qual no pot fer ús. Critica que des del novembre de 2010 ha reclamat en reiterades ocasions a l'Ajuntament, sense èxit, que iniciï una revisió de la llicència d'activitats d'aquest restaurant.

Contingut

El Síndic ha estudiat amb deteniment l'assumpte que el promotor de la queixa li planteja amb relació a la legalitat d'una activitat de restaurant de Sant Llorenç d'Hortons. Aquest assumpte està relacionat amb el que es va tramitar amb número d'expedient 04830/10 per l'actuació de l'Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires per la legalitat de l'ús d'aparcament d'un terreny situat en sòl no urbanitzable.

Tanmateix, cal tenir en compte que es tracta de dues qüestions diferents:

D'una banda, la llicència ambiental atorgada per l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons, que és correcta en tant que s'ha atorgat d'acord amb la normativa aplicable a l'activitat, la qual no exigeix la necessitat d'acreditar l'existència d'un nombre determinat de places d'aparcament o de superfície per aparcar per poder exercir l'activitat.

I d'altra banda, l'ús il·legal d'aparcament, respecte del qual el Síndic va trametre un recordatori de deures legals a l'Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires.

Consegüentment, el Síndic manifesta al promotor de la queixa que pel que fa a la primera qüestió no aprecia l'existència de cap irregularitat en l'actuació de l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons. La il·legalitat de l'aparcament no és cap motiu perquè aquest ajuntament, que no pot imposar a les activitats més limitacions de les que estan previstes per la llei, pugui revisar el permís ambiental.

Ara bé, respecte de les actuacions de Sant Esteve de Sesrovires amb relació a l'ús d'aparcament, i atès que aquest espai encara es continua utilitzant tot i les resolucions municipals, el Síndic ha decidit reprendre les seves actuacions sobre aquesta qüestió i fer un seguiment de la seva resolució de data 18 de gener de 2011.

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)

Expedients Relacionats

Q-04830/2010