Resolució
Q-01606/2011 Disconformitat amb el Departament de Salut en relació amb la llista d'espera per a una ressonància magnètica a l'Hospital Mútua de Terrassa.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 22/03/2011
Data de l'últim moviment 04/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat en relació amb la llista d'espera en què es troba perquè li facin una ressonància magnètica a l'Hospital Mútua de Terrassa.

D'acord amb la documentació que aporta el promotor, el 10 de maig de 2010, el traumatòleg del centre d'atenció primària (CAP) Rambla de Terrassa li va prescriure una ressonància magnètica i li va fer la derivació a l'Hospital Mútua de Terrassa. Posteriorment, al novembre, se li va comunicar que la prova es faria el 29 de setembre de 2011.

Atès que des que se li va prescriure la prova fins que aquesta es dugui a terme hauran passat setze mesos, el Síndic comparteix la percepció que té la persona interessada que es tracta d'un temps excessiu.

Contingut

Dos mesos abans que es fes la derivació al promotor de la queixa, concretament l'1 de març de 2010, el Departament de Salut va publicar que el temps mitjà en la llista d'espera per a proves diagnòstiques era de 45 dies aproximament; a més, d'acord amb la informació que es va publicar a la pàgina web del Servei Català de la Salut, al juny de 2010 el temps d'espera per a una ressonància magnètica a l'Hospital Mútua de Terrassa era de 59 dies i de 36 dies de mitjana a Catalunya.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres que calguin perquè es duguin a terme les gestions oportunes perquè la prova diagnòstica de què està pendent el promotor se li faci com més aviat millor a l'Hospital Mútua de Terrassa o en un altre centre en què sigui possible fer-la sense més demora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/04/2011 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/06/2011 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/10/2011 Departament de Salut Resolució